Start groot onderhoud in de Rode Driehoek Utrecht

0

Op woensdag 14 januari is de start gemarkeerd van de Rode Driehoek in de wijk Zuilen in Utrecht. Hier gaat Heijmans in opdracht van woningbouwcorporatie Mitros groot onderhoud uitvoeren aan 103 eengezinshuizen. Heijmans start het werk 26 januari. Naar verwachting worden de werkzaamheden in het vierde kwartaal van 2015 opgeleverd.

In het bijzijn van de bewoners onthulden wethouder Paulus Jansen van de gemeente Utrecht, Jan Peter Kip directeur van Mitros en Math Dohmen, directeur van Heijmans het bouwbord. Daarna is gezamenlijk begonnen aan een grootscheepse opruimactie, zodat de huizen goed begaanbaar zijn voor het onderhoudswerk start.

De Rode Driehoek is een historische buurt in wijk Zuilen die wordt gevormd door de Marnixlaan, Van Egmond- en Van Hoornekade. De huizen dateren uit de jaren ’20 en hebben te kampen met kou, vocht en tocht.

Comfort terug
Binnen deze omvangrijke onderhoudsopgave brengt Heijmans het comfort terug in de huizen door het aanbrengen van isolatie en het herstellen van de gevels en kozijnen. Verder worden het toilet, de douche en de keuken aangepakt en worden de deuren en ramen voorzien van extra beveiliging. Uiteindelijk leiden de onderhoudswerkzaamheden tot lagere woonlasten (huur- en energiekosten) voor de bewoners.

Omdat een aanzienlijk deel van de werkzaamheden tot overlast voor de bewoners zal leiden, stelt Mitros logeerwoningen in de nabije omgeving ter beschikking. In nauw overleg met Mitros en de bewonerscommissie heeft Heijmans gezorgd voor een positieve uitkomst van de draagvlakmeting onder de bewoners. Verder is Heijmans gedurende het onderhoudswerk verantwoordelijk voor de communicatie richting de bewoners en de toewijzing en de planning van de logeerwoningen.

In totaal worden er in de Rode Driehoek 349 sociale huurhuizen en zes bedrijfsruimtes opgeknapt, verdeeld over vier fases. Het totale werk is eind 2017 gereed.

 

http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/groot-onderhoud-de-rode-driehoek-van-start/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?