Hanzevast sluit voor 110.000 m² huurcontracten af

0

Hanzevast heeft haar verhuurresultaat in 2014 ten opzichte van de jaren ervoor wederom zien stijgen. Wist Hanzevast in 2013 voor het eerst sinds de start van de crisis voor iets meer dan 100.000 m² aan huurovereenkomst af te sluiten, in 2014 is dit overtroffen met een totaal van 110.000 m² aan afgesloten contracten. Het gaat hierbij zowel om verlengingen met bestaande huurders als om contracten met nieuwe huurders.

De grootste transactie in 2014 in de Hanzevast portefeuille, die 110 objecten en ruim 450.000 m² beslaat, was de verlenging met KPN voor verhuurder Vastgoedmaatschap 45. De komende 12,5 jaar huurt KPN 25.000 m² in gebouw ‘de Faust’ te Apeldoorn. Met een totaal van 383 transacties is in 2014 een netto contractwaarde van ruim € 48,5 miljoen aan huurinkomsten toegevoegd aan de portefeuille van Hanzevast.

Jos Westra, directeur van Hanzevast real estate, is trots op de behaalde resultaten : “We merken eigenlijk al voor een langere periode dat de kantorenmarkt zich in navolging van de huizenmarkt langzaam maar zeker herstelt. Het is goed wanneer dit dan ook uit de cijfers blijkt.”

De gemiddelde huurprijs van de huurovereenkomsten in de vastgoedfondsen van Hanzevast bedraagt per ultimo 2014 € 124 per m². Dit ligt iets lager dan een jaar eerder, hiertegenover staat dat de contracten voor een steeds langere periode vastliggen. ‘De gemiddelde resterende looptijd op de gehele portefeuille is 4,75 jaar. Hiermee zijn een groot deel van de inkomsten voor onze fondsen voor de komende jaren verzekerd’ aldus Westra. Gevolg van de hoge gemiddelde resterende contractduur is dat er in 2015 slechts 7% van de huurovereenkomsten in de gehele Hanzevast portefeuille expireert. Dit biedt volgens Jos Westra volop kansen. ‘Door het zeer beperkte aantal expirerende contracten kunnen we ons komend jaar nog meer focussen op het faciliteren van nieuwe huurders. Als ik deze cijfers combineer met de aantrekkende markt zie ik 2015 met veel vertrouwen tegemoet’ aldus Westra.

 

http://www.hanzevastcapital.nl/nieuws/hanzevast-sluit-voor-110.000-m2-huurcontracten-af

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?