Scriptieprijs NVM uitgereikt aan Niels van der Windt

0

De Scriptieprijs van de NVM is afgelopen woensdag uitgereikt aan Niels van der Windt, (voormalig) student aan Universiteit van Amsterdam. Hij is vorig jaar juli afgestudeerd in de richting MSc Business Economics: Real Estate Finance. Van der Windt kreeg de prijs van 5.000 euro voor zijn scriptie ‘Heterogeneity in Dutch house price dynamics: an empirical study on house price segments’ (heterogeniteit in de Nederlandse huizenprijsdynamiek).

De Scriptieprijs van de NVM is afgelopen woensdag uitgereikt aan Niels van der Windt, (voormalig) student aan Universiteit van Amsterdam. Hij is vorig jaar juli afgestudeerd in de richting MSc Business Economics: Real Estate Finance. Van der Windt kreeg de prijs van 5.000 euro voor zijn scriptie ‘Heterogeneity in Dutch house price dynamics: an empirical study on house price segments’ (heterogeniteit in de Nederlandse huizenprijsdynamiek).

De jury van de Scriptieprijs bestond deze keer uit NVM-voorzitter Ger Hukker, Volkskrant-journalist Tjerk Gualthérie van Weezel en Rabobank-econoom Pieter van Dalen. Van Weezel noemde woensdag de scriptie tijdens de nieuwjaarsreceptie van de NVM ‘heel relevant’. “De auteur van de scriptie maakt op overtuigende wijze duidelijk dat de huizenprijsontwikkeling in verschillende segmenten anders verloopt en door andere factoren wordt gedreven. Een heel nette scriptie.”

Niels van der Windt is nog niet helemaal klaar met het studeren, want op de TU Eindhoven is hij nu bezig met het afronden van een Master in Real Estate Management and Development.

Van der Windt: “De Nederlandse woningmarkt wordt vaak onterecht als een homogeen geheel beschouwd. Zo variëren de kenmerken van een woningmarkt per regio en zijn er ook verschillen zichtbaar tussen grote steden en dorpen. Om een beter inzicht te krijgen in de complexe dynamiek van huizenprijzen is in deze studie onderzocht in hoeverre er verschillen bestaan tussen prijssegmenten. Door het toepassen van econometrische tijdreeksanalyses is de huizenprijsdynamiek in het goedkope, middeldure en dure segment vergeleken. Uit het onderzoek blijkt dat het besteedbaar inkomen van huishoudens, de hypotheekrente, de krapte op de woningmarkt en de bouwkosten een significante impact hebben op de huizenprijsontwikkeling. Daarnaast wordt aangetoond dat de impact van de voorgenoemde factoren significant verschilt tussen prijssegmenten.”

Niels is niet van plan “bijzondere dingen’ met de prijs te gaan doen. “Net als andere studenten heb ik ook een studieschuld en ik denk dat daar een gedeelte naartoe zal gaan. Ik heb straks mijn andere scriptie afgerond en daarna ga ik lekker op vakantie.” Na zijn vakantie wilt hij graag aan het werk. “Ik heb lang genoeg gestudeerd, het wordt tijd dat ik aan de slag ga!”

 

http://www.nvm.nl/actual/januari_2015/scriptieprijs_nvm_uitgereikt_aan_niels_van_der_windt.aspx

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?