Vastned verwerft € 39 miljoen aan high street shops in Amsterdam, Maastricht en Utrecht

0

Vastned vergroot aandeel premium city high street shops van 56% naar 60%.

Vastned, de beursgenoteerde Europese vastgoedonderneming met focus op venues for premium shopping, verwerft zeven premium city high street shops ter waarde van € 39 miljoen in Amsterdam, Maastricht en Utrecht.

Acquisities
In totaal kocht Vastned in het vierde kwartaal 2014 zeven premium city high street shops. In Amsterdam verwierf Vastned drie naast elkaar gelegen winkelunits op P.C. Hooftstraat 46, 48 en 50, verhuurd aan de Britse luxe ketens Burberry en Mulberry en een historisch pand aan de Heiligeweg 37, verhuurd aan de snel expanderende Spaanse modeketen El Ganso. In Maastricht breidde Vastned haar portefeuille in de binnenstad uit met de aankoop van het dubbel winkelpand Muntstraat 21-23 verhuurd aan Tommy Hilfiger. In Utrecht werd Steenweg 28, verhuurd aan schoen- en outdoorspecialist Timberland, aan de premiumcityportefeuille toegevoegd. Deze laatste winkel ligt naast de drie high street shops op nummers 22, 24, 26 die Vastned eerder in 2014 verwierf.

De Amsterdamse highstreetvastgoedportefeuille groeide dit jaar als gevolg van acquisities en gunstige waardeontwikkelingen naar € 122 miljoen en clustert zich rond de P.C. Hooftstraat, de Leidsestraat, de Heiligeweg en de Kalverstraat: de populaire winkelstraten van Amsterdam. In Utrecht breidde Vastned haar highstreetvastgoedportefeuille ter waarde van € 65 miljoen en in Maastricht groeide de portefeuille naar € 20 miljoen.

Desinvesteringen
Naast acquisities heeft Vastned een aantal solitaire winkels in de plaatsen Heerde, Hilversum, Zaandam en Groningen verkocht voor in totaal circa € 7 miljoen en gemiddeld 3% boven boekwaarde.

Taco de Groot, CEO Vastned:
In Nederland is de kwaliteit van de vastgoedportefeuille het afgelopen jaar fors verbeterd. In totaal hebben wij in 2014 voor circa € 70 miljoen geacquireerd en zijn de clusters in Amsterdam en Utrecht goed uitgebreid. Verder verkochten we voor circa € 13 miljoen in kleinere plaatsen. Al met al steeg het aandeel premium city high street shops in Nederland hierdoor in de afgelopen zes maanden van 39% naar 44% eind 2014. Door te investeren in deze premium city high street shops draagt Vastned tevens bij aan het behoud van het historische karakter van deze binnensteden.

 

http://pers.vastned.nl/vastned-verwerft–39-miljoen-aan-high-street-shops-in-amsterdam-maastricht-en-utrecht/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?