SEB Asset Management verkoopt kantorenportfolio aan Northstar

0

SEB Asset Management heeft in december 2014 de SEB Europe Prime kantorenportfolio verkocht aan het Amerikaanse beursgenoteerde vastgoedbedrijf NorthStar. Daarmee is een van de grootste transacties op het gebied van commercieel vastgoed van het afgelopen jaar een feit. De verkoop, met een transactievolume van 1,1 miljard euro, betreft elf commerciële kantoorpanden in zeven Europese landen waaronder ook Nederland.
In New York City verwierf NorthStar de portfolio samen met Cale Street Partners in Londen via een gestructureerd verkoopproces. Cushman & Wakefield begeleidde de aankoop namens NorthStar en verwacht de transactie in het eerste kwartaal van 2015 volledig af te ronden.

Mathijs Flierman, Head of Capital Markets van Cushman & Wakefield Nederland: “De verkoop van de SEB Europe Prime kantorenportfolio aan NorthStar is de grootste vastgoedtransactie van 2014; een jaar dat zich sowieso al kenmerkt door veel grote deals. Het Duitse open fonds SEB is ook op de Nederlandse markt een grote speler met hooggekwalificeerd vastgoed en veelal langetermijnhuurcontracten. Het KPN-gebouw in Amsterdam en de Maastoren in Rotterdam zijn onderdeel van deze portefeuille, die in totaal circa 186.000 m2 kantooroppervlak bedraagt met een totale gemiddelde bezettingsgraad van 93 procent. NorthStar heeft met deze transactie een portfolio verworven met een aantrekkelijke combinatie van zekere huurinkomsten, hoge kwaliteit huurders en een interessante geografische spreiding in Europa.”

Barbara Knoflach, Chief Executive Officer van SEB Asset Management AG: “De grote belangstelling van internationale institutionele beleggers in ons Europe Prime Portfolio bevestigt dat we een aantrekkelijk beleggingsproduct hebben samengesteld. Als onderdeel van onze portfoliostrategie zullen we op de internationale beleggingsmarkt blijven acteren met attractieve core en ‘value-add’ producten.”

Het transactievolume weerspiegelt de huidige marktwaarde van het portfolio. De gebouwen zijn onderdeel van de mutual funds SEB ImmoInvest, SEB ImmoPortfolio Target Return Fund en SEB Global Property. Het vastgoed bevindt zich in de zeer gewilde Europese steden Londen (twee locaties), Parijs (twee locaties), Hamburg (twee locaties), Milaan, Brussel, Rotterdam, Amsterdam en Gotenburg. De huurders variëren van financiële dienstverleners en business consultants tot telecommunicatie en verzekeringen. Tot de belangrijkste huurders behoren: BNP Paribas, Ernst & Young (EY), KPN, Deloitte en Cushman & Wakefield. In totaal zijn de kantoren verhuurd aan 47 huurders op basis van lange-termijnhuurcontracten.

Het aanhouden van SEB Asset Management als leverancier van bepaalde diensten die behoren bij de kantoren onderstreept de positie van SEB Management als een van Europa’s meest toonaangevende asset management bedrijven en real estate service providers.

 

http://www.cushmanwakefield.nl/nl-nl/news/2015/01/seb-northstar/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?