PGGM verzorgt pensioenbeheer voor Philips Pensioenfonds

0

Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM zal met ingang van 1 januari 2016 het pensioenbeheer en bestuurs- en beleidsadvisering verzorgen voor Philips Pensioenfonds. Beide organisaties hebben hierover recent overeenstemming bereikt.

Voor de transitie van de pensioenadministratie naar PGGM zijn passende afspraken gemaakt met Philips Pensioenfonds en zijn huidige pensioenuitvoeringsorganisatie Aon Hewitt. Deze zijn erop gericht de continuïteit in de dienstverlening aan de deelnemers van Philips Pensioenfonds te waarborgen. Philips Pensioenfonds telde eind 2013 in totaal 103.600 deelnemers.

PGGM ziet de overeenkomst met Philips Pensioenfonds als een belangrijke stap in haar multiclient-strategie in de Nederlandse pensioenmarkt. Met deze nieuwe klant voegt PGGM een vooraanstaand ondernemingspensioenfonds toe aan haar portefeuille die ook bedrijfstakpensioenfondsen, een beroepspensioenfonds en een PPI telt.

Jeroen de Munnik, Chief Institutional Business PGGM: ,,Wij voegen met Philips Pensioenfonds een in de markt als innovatief bekend staand ondernemings-pensioenfonds toe aan onze portefeuille en kijken uit naar het leveren van bijbehorende dienstverlening en uitvoeren van type regeling. De combinatie van de innovatie van Philips Pensioenfonds en de kennis en ervaring die we in huis hebben op het gebied van pensioenbeheer en bestuurs- en beleidsadvisering, maakt dit een prachtige samenwerking.’’

Jasper Kemme, Algemeen Directeur van Philips Pensioenfonds: ,,In het selectietraject heeft PGGM zich geprofileerd als een bijzonder deskundige en klantvriendelijke organisatie. We zien daarom met plezier en vertrouwen uit naar een langjarige samenwerking met PGGM op het gebied van pensioenbeheer en bestuurs- en beleidsadvisering.’’

Over PGGM
De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten: vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 1 september 2014 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van EUR 178 miljard. Als coöperatie helpt PGGM haar ongeveer 675.000 leden bij het realiseren van een waardevolle toekomst. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden.

 

https://www.pggm.nl/wie-zijn-we/pers/Paginas/PGGM-verzorgt-pensioenbeheer-voor-Philips-Pensioenfonds.aspx

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?