Heijmans maakt Greenport Venlo bouw- en woonrijp

0

Heijmans heeft opdracht gekregen voor het bouw- en woonrijp maken van de openbare ruimte binnen Greenport Venlo. De opdracht is na een aanbestedingsprocedure verstrekt door Development Company Greenport Venlo (DCGV). De omzet die gemoeid is met het contract is afhankelijk van het tempo van de ontwikkeling en de uiteindelijke realisatie. Uiteindelijk betekent dit voor Heijmans een omzet van circa € 30 miljoen. De werkzaamheden gaan per direct van start.

DCGV voert onder meer de regie over de integrale gebiedsontwikkeling in Greenport Venlo. Heijmans zal hier tijdelijke gebiedsinrichting realiseren zodat nieuwe bedrijven zich in het gebied kunnen vestigen en vervolgens ook de definitieve infrastructurele inrichting van de openbare ruimte ter hand kan worden genomen. Het werkveld is circa 20 procent van het in totaal ongeveer 600 hectare grote gebied. De werkzaamheden omvatten de complete inrichting van ondergrondse en bovengrondse infrastructuur, watersysteem en groenstructuur. Het contract heeft dezelfde looptijd als de ontwikkeling van het gebied, naar verwachting vijftien jaar.

Deze opdracht past in de ambitie van Heijmans om voor opdrachtgevers langjarig een waardevolle partner te zijn in hun zorg voor de infrastructurele kwaliteit van de openbare ruimte, van ontwerp en realisatie tot en met onderhoud en beheer.

Over DCGV
Development Company Greenport Venlo (DCGV) is opgericht door de gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en de provincie Limburg. DCGV verzorgt in het gebied ten noordwesten van Venlo, tussen de snelwegen A67 en A73, de integrale gebiedsontwikkeling van Greenport Venlo. Het gebied heeft een oppervlakte van circa 5.400 hectaren. Werklandschappen worden duurzaam ontwikkeld en ingepast in het landschap. De komende tien jaar kunnen, dankzij deze ontwikkeling, zo’n 15.000 nieuwe banen worden geschapen. Met name binnen de agro, voeding, handel en logistiek legt DCGV verbindingen tussen ketens, tussen bedrijven en personen. Het wordt een concurrerend, innovatief en duurzaam gebied, waar het aangenaam wonen, werken en verblijven is.

 

http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/heijmans-verwerft-opdracht-voor-bouw-en-woonrijp-maken-greenport-venlo/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?