Myler en WHAT! starten samen online netwerk voor professionals in vastgoedbranche

0

Door het vormen van een Community, die zorg draagt voor het werk & welzijn & kennis van de aangesloten Zelfstandige Vastgoed Professionals (ZVP–ers) en vastgoedorganisaties, is er een continue uitwisseling van kennis en arbeid.

Samen zorgen flexschil bemiddelaar Myler en vastgoed community WHAT! ervoor dat iedereen in het vastgoed aan de slag kan én blijft. Door het vormen van een online netwerk is er een continue uitwisseling van kennis en arbeid tussen de professionals en vastgoedorganisaties. Via het online platform van Myler kunnen door WHAT! aangesloten opdrachtgevers in Bouw en Vastgoed (overheden, marktpartijen, maatschappelijke instanties en dergelijke) en zelfstandige professionals alsmede kleinschalige samenwerkingsverbanden elkaar ontmoeten. Zowel fysiek bij bijeenkomsten als digitaal via de online portal. Doel is om vanuit een sectorbrede inspanning waardevolle kennis en expertise binnen boord te houden op de vastgoedmarkt. Door deelname hieraan, kan ieder vastgoedbedrijf op elk gewenst moment een beroep doen op flexibel inzetbare vastgoed professionals.

De vastgoedmarkt en de bouwnijverheid zijn voortdurend in beweging. Bedrijven worden meer en meer “lean en mean“ en zijn terug gevallen op een organisatie(grootte) die soelaas biedt aan de huidige economische omstandigheden. Deze terugval is niet alleen financieel. Er is sprake van een hoge uitstroom van vastgoed professionals. Richtten de ontslagen zich eerst op overtollige functies, gaande weg verloren organisaties binnen de vastgoedsector steeds meer goede en eigenlijk onmisbare mensen.

Het vastgoed telt meer dan 30.000 ZVP-ers in de vastgoedbranche (van ontwikkelaar tot calculator, van architect tot aan jurist) en zo’n 6.000 samenwerkingsverbanden. Hierbij delen ZVP-ers bijvoorbeeld een gemeenschappelijke werkruimte en secretariaatsdiensten. Een aanzienlijk aanbod – waaruit vastgoedorganisaties– zodra de markt aantrekt– moet gaan putten. De markt is al langere tijd slecht en zal zich slechts langzaam oprichten. Het gevaar is dat de goede mensen zich gaan oriënteren op andere vakgebieden en essentiële kennis wegvalt. Dit bedreigt de komende revitalisatie van de vastgoedmarkt. Ook is het zo dat zodra de markt aantrekt, de revenuen – positief gerekend – pas een drietal jaren later zichtbaar zullen zijn. Het direct aantrekken van vast personeel is daarom geen optie voor veel organisaties.

 

https://community.myler.nl/entry.php?598-Myler-en-WHAT!-starten-samen-online-netwerk-voor-professionals-in-vastgoedbranche

Share.

Leave A Reply