Locatus trekt kapitaal aan om verder te groeien

0

MBO & Groei Fonds verschaft groeikapitaal en neemt minderheidsbelang.

Ab van Urk, partner MBO & Groei Fonds over deze nieuwe deelneming:
“Het winkellandschap verandert snel. Om als winkelier of investeerder succesvol te kunnen zijn, is actuele informatie over zaken als concurrentie, marktpotentieel, winkelpassanten, leegstand en huurprijzen essentieel. Hoe gedetailleerder en gerichter de informatie op winkelcentrum en winkelniveau, des te beter. Gerard Zandbergen en zijn team hebben bewezen onafhankelijke data te kunnen leveren. Zij zijn niet voor niets marktleider op het gebied van winkelinformatie in de Benelux geworden. Deze deelneming is een waardevolle toevoeging aan onze portefeuille.”

Over Locatus
Locatus verzamelt zelf informatie over alle winkels en consumentgerichte, dienstverlenende bedrijven. Hun veldwerkers bezoeken en onderzoeken jaarlijks alle winkelgebieden in de Benelux. Locatus biedt een scala aan producten die ondernemers in staat stellen investeringsbeslissingen te onderbouwen. Denk daarbij aan de Retail Risk Index, Benchmark verkenner, Winkelpassanten 24/7 en nog veel meer. Locatus onderscheidt zich met actuele en onafhankelijke data.

Over MBO & Groei Fonds
Het MBO & Groei Fonds investeert in kansrijke ondernemingen in het MKB die behoefte hebben aan risicodragend kapitaal voor een Management Buy-Out of voor Groei. Eén van de drijfveren achter Het MBO & Groei Fonds is om de continuïteit van familiebedrijven te waarborgen. Het Fonds werd opgericht in de zomer van 2012 en onderscheidt zich ‘als ondernemers voor ondernemers en passie voor het Nederlandse familiebedrijf’. De Rabobank heeft als belangrijkste investeerder hiermee een aantrekkelijke oplossing voor groeiende MKB-bedrijven.

 

http://www.locatus.com/files/Persbericht-MBOGroeifonds-Locatus-jan2015.pdf

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?