Eerste 60 aanvragen voor woningtaxaties Moerdijk zijn binnen

0

Vanaf het moment medio december 2014 dat huizenbezitters het informatiepakket hebben ontvangen, tot nu, hebben 60 huiseigenaren in het dorp Moerdijk een aanvraag voor een taxatie ingediend. Hiermee geven zij gevolg aan het advies van de gemeente Moerdijk om hun woning te laten taxeren. Deze taxatie verplicht tot niets, maar is wel noodzakelijk om eventueel ooit de woning te kunnen verkopen via de Moerdijkregeling.

Inwoners van het dorp Moerdijk die gebruik willen maken van de Moerdijkregeling moeten hun woning voor 1 juni 2015 laten taxeren. Deze taxatie is een voorwaarde om ooit te kunnen verkopen via de Moerdijkregeling. Vragen huiseigenaren geen taxatie aan, dan kan de woning niet in aanmerking komen voor verkoop aan de gemeente via de Moerdijkregeling. Met een taxatierapport wordt een woning een woning met verkoopgarantie en dat geeft financiële zekerheid. Zo’n 60 huiseigenaren van de ruim 300 hebben inmiddels een taxatie aangevraagd. Dat zegt niks over de daadwerkelijke verkoopanimo.

Moerdijkregeling
De Moerdijkregeling is een onderdeel van een pakket aan maatregelen om de leefbaarheid in het dorp Moerdijk te verbeteren. De Moerdijkregeling is nadrukkelijk geen ‘vertrekregeling’, maar een ‘blijf-regeling’. De regeling is vooral een vangnet voor woningen die op de gewone woningmarkt niet worden verkocht en is bedoeld voor zowel huidige als toekomstige huizenbezitters in het dorp Moerdijk. Het geeft huidige huiseigenaren zekerheid over de verkoopbaarheid van hun huis. En voor belangstellenden maakt de regeling het extra aantrekkelijk om een huis in het dorp Moerdijk te kopen.

 

http://www.moerdijk.nl/web/Nieuws-Algemeen/Nieuws-2015/Nieuws-2015-Januari/Eerste-60-aanvragen-voor-woningtaxaties-zijn-binnen.html

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?