‘Club Aqua Asia’ nieuw in ‘De Rotterdam’

0

De Rotterdam I BV heeft een overeenkomst gesloten voor de verkoop van een ruimte op de begane grond, met de Rotterdamse horeca ondernemer de heer Yam. Het betreft een unit van circa 700 m2 met een entresol van circa 250 m² en een terras op de kade aan de voet van de Erasmusbrug. Ondernemer de heer Yam heeft momenteel al twee Aziatische horeca ondernemingen in Rotterdam en zal in ‘De Rotterdam’ een hoogwaardig horeca concept gaan openen met een lounge, restaurant en finger food deel. Na een periode van afbouw zal in maart deze gelegenheid geopend worden voor lunch en diner, loungen en vergaderen.

De heer Yam, horeca ondernemer van al twee bestaande restaurants – ‘Asia’ in Alexandrium Woonmall en ‘Itami’ op de Kop van Zuid – zal in ‘De Rotterdam’ van OMA/Rem Koolhaas zijn derde restaurant openen: een meeting point voor zowel zakelijke als particuliere gasten met wijn en spijs van het Aziatische fine dining concept, met als basis de Japanse keuken: “Deze locatie is het ideale decor voor een hoogwaardig Aziatisch restaurant. Het zal een gelegenheid worden bestaande uit 3 verschillende, met elkaar verbonden delen: een lounge, een restaurant en een finger food deel. Referentie voor de kwaliteit en sfeer van de inrichting is Aqua Spirit zoals dat onder meer in Hong Kong is gevestigd. De kwaliteit van het gebouw, de voorzieningen maar vooral de (inter)nationale aantrekkingskracht van deze nieuwe icoon van Rotterdam, maken dat ik er alle geloof in heb dat dit een succes wordt.”

In Club Aqua Asia is er een lounge gedeelte, ‘zwevende entresol’ en een ruim terras om te kunnen genieten van de Aziatische keuken. Het ontwerp van Club Aqua Asia is van de hand van Tokyay Design ism HDVL. Penta Horeca Inrichting is de betrokken aannemer.

Mischa Molsbergen, Managing Director De Rotterdam I BV: “Wij zijn er trots op dat we opnieuw een uitstekende naam aan ‘De Rotterdam’ hebben kunnen verbinden. Met deze overeenkomst hebben we weer een kwalitatief hoogwaardige horeca invulling voor ‘De Rotterdam’ gegarandeerd die een brede mix van mensen zal aantrekken. De heer Yam is een ambitieuze ondernemer met een grote klantenkring in de Rotterdamse horeca. Dat hij voor De Rotterdam heeft gekozen onderstreept het niveau en de mogelijkheden van dit gebouw. Ik verwacht dat hij met dit vernieuwende concept in belangrijke mate zal bijdragen aan de aantrekkingskracht van deze verticale stad en zowel lokaal, nationaal maar zeker ook internationale gasten zal aantrekken.”

(Inter)nationale Awards en aandacht
Sinds de oplevering van het gebouw eind november 2013, staat ‘De Rotterdam’ nationaal en internationaal enorm in de belangstelling. Momenteel maken zo’n 4.000 mensen dagelijks gebruik van ‘De Rotterdam’, als bewoner, gebruiker of bezoeker.

‘De Rotterdam’ heeft de prestigieuze prijs van ‘Best tall building in Europe’ van de Council on Tall Buildings and Urban Habitat gewonnen en eindigde op de 2e plek wereldwijd in deze verkiezing.

‘De Rotterdam’ is een ontwikkeling van De Rotterdam I BV, onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep. Het ontwerp van ‘De Rotterdam’ is van OMA/Rem Koolhaas. Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V., Partner in Dynamis begeleidde deze overeenkomst namens de koper.

 

http://ooms.com/Nieuws/10983/’Club-Aqua-Asia’-nieuw-in-Rotterdam.html#.VLVzRlWBauY

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?