Valad Europe kondigt een nieuw Joint Venture aan ter grootte van € 500 miljoen

0

Valad Europe kondigt een nieuw Joint Venture aan ter grootte van €500 miljoen met een investeringsfocus op Nederlands gediversifieerd vastgoed – Eerste aankoop betreft verwerving van de UNO-portefeuille voor 140 miljoen euro

Valad Europe, de toonaangevende investment manager in multi-let kantoor- en bedrijfsruimte, heeft een Joint Venture afgesloten met een investeerder voor de opbouw van een portefeuille met Nederlands gediversifieerd vastgoed genaamd Valad Netherlands Diversified Partnership (VNDP).

De eerste investering ten behoeve van de Valad Netherlands Diversified Partnership (VNDP) betreft de aankoop van de UNO-portefeuille van Unibail-Rodamco ter waarde van € 140 miljoen. Het betreft 6 gebouwen met in totaal circa 53.000 m2 kantoorruimte en circa 6.000 m2 winkelruimte.

Doel is een portefeuille te realiseren met een omvang van €500 miljoen. Voor de opbouw van VNDP-portefeuille is € 200 miljoen aan eigen vermogen beschikbaar. De leverage bedraagt 60% – 70% .
Financiering voor VNDP zal gezocht worden uit een pool van financiers waarmee Valad Europe al een bestaande relatie heeft zoals met ING die voor UNO de financiering leverde.

VNDP zal investeren in sectoren: kantoren, bedrijfsverzamelgebouwen en out-of-town retail met een goede kwaliteit gesitueerd op aantrekkelijke locaties. Dat kan zowel single assets en portefeuilles zijn voornamelijk variërend in omvang van €10 – €100 miljoen.

“De verwerving van de UNO-portefeuille is een goed voorbeeld van wat wij met VNDP voor ogen hebben,” zo verklaart Mark McLaughlin, hoofd van Valad Benelux. “Ons Nederlandse team is actief op zoek naar aantrekkelijke beleggingen; aanbiedingen die voldoen aan de beleggingscriteria van VNDP. Het gaat om objecten waar we dankzij onze asset management strategie waarde kunnen toevoegen en op de middellange termijn een aantrekkelijk rendement kunnen realiseren.”

De lancering van VNDP volgt enkele maanden na de aankondiging van een soortgelijk fonds dat zich richt op de verwerving van winkelvastgoed in Centraal Europa. Drie jaar na van de beurs gehaald te zijn heeft Valad Europe door de introductie van nieuwe fondsen, het verkrijgen van mandaten, uitbreiding van bestaande fondsen en investeringsruimte een sterke groei doorgemaakt met een die € 5.6 miljard aan waarde vertegenwoordigde. De investment capaciteit voor acquisities in Nederland, Centraal-Europa, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk bedraagt circa € 1.8 miljard.

 

http://www.valad.nl/valad-nieuws/2014/120-valad-europe-kondigt-een-nieuw-joint-venture-aan-ter-grootte-van-500-miljoen-met-een-investeringsfocus-op-nederlands-gediversifieerd-vastgoed-eerste-aankoop-betreft-verwerving-van-de-uno-portefeuille-voor-140-miljoen-euro

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?