Update Ballast Nedam

0

Ballast Nedam heeft de verkoop van de activiteiten van Ballast Nedam Offshore aan Van Oord afgerond en meldt de volgende ontwikkeling.Enkele binnenlandse en buitenlandse partijen hebben Ballast Nedam benaderd om de mogelijkheden van een fusie of overname te verkennen. Ballast Nedam neemt serieuze strategische opties altijd in overweging in het belang van zijn aandeelhouders en zijn andere stakeholders en zal hierover mededelingen doen als dat vereist of aangewezen is.

Verkoop activiteiten Ballast Nedam Offshore aan Van Oord afgerond
De onlangs aangekondigde verkoop van de activiteiten van Ballast Nedam Offshore aan Van Oord is afgerond. Zoals overeengekomen bestaat de transactie uit de verkoop van activa van Ballast Nedam Offshore, de staf van de EPCI-diensten (EPCI: ontwerp, inkoop, bouw en installatie), het Heavy Lift Vessel Svanen en het in uitvoering zijnde project Westermeerwind. Deze transactie heeft geen gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen. De transactie betekent een significante boekwinst voor Ballast Nedam over 2014.

Zoals eerder aangegeven verwacht Ballast Nedam over geheel 2014 een negatief operationeel resultaat van € 35 miljoen tot € 45 miljoen en een sterk verbeterde solvabiliteit van circa 10 procent (halfjaar: 4%).

 

http://www.ballast-nedam.nl/content/files/2014.040_NL.pdf

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?