Vastned desinvesteert niet-strategisch vastgoed in België voor € 35,6 miljoen

0

Vastned, de beursgenoteerde Europese vastgoedonderneming met focus op venues for premium shopping, verkoopt niet-strategisch vastgoed voor €35,6 miljoen.

De desinvestering van in totaal 14 winkelunits betreft onder andere winkelcentrum Julianus in Tongeren, enkele baanwinkels en solitaire winkels in kleinere plaatsen als Vilvoorde, Hoboken, Bree, Chênée en Sint-Pieters-Leeuw. In totaal verkoopt Vastned circa 33.000 vierkante meter winkeloppervlakte met een jaarlijks bruto huurinkomen van ongeveer € 3,2 miljoen. De gemiddelde bezettingsgraad van deze desinvesteringen bedroeg 92,3%.

De kwaliteit van de Belgische vastgoedportefeuille verbetert aanzienlijk door de verkoop. Het aandeel premium city high street shops stijgt in België van 40% naar 49% en de gemiddelde bezettingsgraad neemt er toe van 96,0% naar 97,9%. De nettoverkoopprijs ligt 3,5% onder de boekwaarde van 30 september 2014.

Vastned werd in deze transactie bijgestaan door Cushman & Wakefield.

Taco de Groot, CEO Vastned:
Het afgelopen jaar heeft Vastned verschillende stappen gezet in het verder uitrollen van haar strategie door aankopen in premium cities als Gent, Lyon en Amsterdam, en verkopen van niet-strategisch vastgoed. Deze verkoop draagt bij aan de kwaliteitsverbetering die Vastned nastreeft en past goed in onze premium city high street strategie.

 

http://pers.vastned.nl/vastned-desinvesteert-niet-strategisch-vastgoed-in-belgie-voor-356-miljoen/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?