Huizenbezitter ligt wakker van financiën

0

Zorgen over de financiële huishouding houdt 35% van de huizenbezitters wakker. Dit blijkt uit onderzoek van BNP Paribas Cardif, het verzekeringsonderdeel van BNP Paribas, onder meer dan 1.000 Nederlandse huizenbezitters. Bijna een derde (29%) heeft aan het eind van de maand geen euro meer op zijn betaalrekening. Een vijfde van de huizenbezitters heeft zelfs een betalingsachterstand op zijn hypotheek.

Bezuinigen op gezondheid
Nederlandse huizenbezitters die ten tijde van financiële tegenspoed moeten bezuinigen (38%) doen dat onder andere op hun medische zorg. Bijna een op de vijf (18%) bezuinigt hier op. Het eerst wordt bespaard op kleding (84%), uitgaan (74%) en vakanties (72%).

Educatie
Bijna driekwart van de huizenbezitters (74%) ontvangt geen hulp bij het regelen van geldzaken. Ondanks de financiële zorgen maakt 72% geen gebruik van een huishoudboekje om inkomsten en uitgaven te monitoren. Daarbij zijn veel huizenbezitters onwetend over de desastreuze financiële gevolgen van een echtscheiding (32%), overlijden van de partner (45%), werkloosheid (50%) en arbeidsgeschiktheid (42%).

Cees de Jong, algemeen directeur BNP Paribas Cardif: “Dit onderzoek wijst uit dat veel huizenbezitters in het duister tasten als het gaat over financiële zaken. Ze regelen geldzaken met de beste bedoelingen zelf, maar dat gaat niet altijd goed. Daarbij is er een hoop onwetendheid over de financiële gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen als werkloosheid. Educatie van huizenbezitters bij de aankoop van een woning moet meer prioriteit krijgen. Het is een zorgelijke ontwikkeling dat Nederlanders besparen op medische zorg om hun woonlasten te kunnen betalen.”

 

http://www.bnpparibascardif.nu/persberichten/persbericht/huizenbezitter_ligt_wakker_van_financien

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?