Cofinimmo verwerft 13 nieuwe zorggebouwen in Nederland

0

De Groep versterkt zijn positie in de Nederlandse gezondheidssector naar aanleiding van de ondertekening van een overeenkomst met GREEN Real Estate BV, onderdeel van het familiebedrijf Zeeman. Het betreft de overname, onder voorwaarde, van een portefeuille van 13 activa. Hiervan zijn er reeds acht in uitbating en vijf nog te bouwen activa. Aan deze koopovereenkomst zijn (administratieve) voorwaarden verbonden die vóór eind december 2014 zullen opgeheven worden.

Cofinimmo verwierf deze instellingen, die een totale oppervlakte van ongeveer 36 500m² innemen, voor een conventioneel bruto bedrag van € 71,9 miljoen. Alle activa zijn uitstekend gelegen, bijna 70% van de gebouwen zijn nieuw en de nodige vergunningen voor de vijf bouwprojecten zijn of zullen eerstdaags verkregen worden. De gebouwen zijn verhuurd voor gemiddeld 15 jaar binnen het kader van een huurovereenkomst van het type “double net” aan 11 verschillende private- en “non-profit” uitbaters. Deze zijn gespecialiseerd in geriatrie, psychiatrie en gehandicaptenzorg.

Het initieel bruto huurrendement van deze portefeuille bedraagt 7,46%. De jaarlijkse indexering van de huur is gekoppeld aan het indexcijfer van de consumptieprijzen.

 

http://www.cofinimmo.com/media/481876/14.12.17_green_nl.pdf

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?