Bouwfonds IM koopt parkeergarage Mahler aan de Amsterdamse Zuidas

0

• Transactievolume van ongeveer EUR 130 miljoen
• Toplocatie in het belangrijkste zakencentrum van het land
• Verhuurd aan parkeerexploitant Q-Park voor een periode van 25 jaar
• Derde institutionele parkeergaragevastgoedfonds geclosed

Bouwfonds Investment Management (Bouwfonds IM) koopt de parkeergarage Mahler in Amsterdam voor een bedrag van ongeveer EUR 130 miljoen. Mahler is met 1755 parkeerplaatsen een van de grootste parkeergarages van Nederland. De parkeergarage met een centrale ligging in het hart van het zakencentrum aan de Amsterdamse Zuidas, heeft vijf ondergrondse parkeerniveaus. Bovenop de parkeergarage bevinden zich zes hoogwaardige kantoortorens, Viñoly, The Rock, ITO/SOM, UN Studio, Baker & McKenzie House en het FOZ gebouw en een appartementencomplex (New Amsterdam). Bouwfonds IM heeft de parkeergarage verworven van Q-Park, waarbij Q-Park de garage middels een langjarige huurovereenkomst blijft exploiteren. De parkeergarage is gekocht door twee Duitse Spezialfonds: Bouwfonds European Real Estate Parking Fund II (BEREPF II) en Bouwfonds European Real Estate Parking Fund III (BEREPF III). Bouwfonds European Real Estate Parking Fund III heeft in het kader van de verwerving van deze parkeergarage haar eerste closing gehouden met inleg van een aantal Duitse institutionele beleggers.

“Wij zijn zeer verheugd dat wij voor onze parkeergaragevastgoedfondsen een van de top parkeergarages van Nederland hebben kunnen kopen,” aldus Bart Pierik, Managing Director Parking van Bouwfonds IM. “Een van de grote pluspunten is de locatie aan de Amsterdamse Zuidas, het belangrijkste zakencentrum van het land. De Zuidas kent een lage leegstand en daarnaast een grote vraag naar hoogwaardige parkeerplaatsen,” gaat Pierik verder. “Ook hebben we met Q-Park als huurder een zeer ervaren exploitant, die de parkeergarage voor een zeer lange duur heeft gehuurd.”
BEREPF II en BEREPF III hebben beide de juridische structuur van een Duits Spezialfonds voor vastgoed. Beide fondsen investeren in eersteklas, financieel duurzame parkeerfaciliteiten in Europa, die primair gelegen zijn op binnenstedelijke locaties en vervoersknooppunten, en daarnaast bij ziekenhuizen.
De financiering voor deze transactie werd verstrekt door BerlinHyp. Bouwfonds IM werd bij deze transactie bijgestaan door CMS Derks Star Busmann voor de juridische advisering en de notariële transactie, Latham & Watkins voor Duitse toezichtwetgeving en de financieringsdocumentatie, Deloitte voor fiscaal due diligence en fiscale structurering, en RPS voor het technische due diligence.

Q-Park werd bij de verkoop en huur bijgestaan door Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen LLP voor de juridische advisering, CVO Group voor de technische advisering en EY voor de fiscale advisering. DTZ Zadelhoff trad op als verkopend makelaar.

 

http://www.bouwfondsim.com/nl/bouwfonds-im-koopt-parkeergarage-mahler-aan-de-amsterdamse-zuidas/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?