DHG sluit grootste single asset logistiek-vastgoed deal van Nederland

0

DHG sluit grootste single asset logistiek-vastgoed deal van Nederland.

DHG verkoopt het door haar ontwikkelde distributiecentrum van ca. 107.000 m² aan Delin Capital Asset Management (DCAM), een in Jersey geregistreerd vastgoed beleggingsadviseur en vermogensbeheerder gericht op investeringen in logistiek vastgoed in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België. Het betreft hier de grootste single asset deal in logistiek vastgoed in Nederland. Het complex werd “off markt’ door DCAM verworven voor ongeveer EUR 75 miljoen.

Het logistieke complex aan de Casablancaweg in het Westelijk Havengebied van Amsterdam werd medio 2009 – 2011 door DHG op risico ontwikkeld en is door de recente verhuringen volledig verhuurd aan hoogwaardige huurders, bestaande uit een mix van fabrikanten, retailers en logistieke bedrijven, waaronder Fetim, GE Aviation, Heartland, NOV en KWE met een gewogen gemiddelde looptijd van ca 5 jaar.

De overname van de Casablancaweg in Amsterdam is de tweede succesvolle transactie tussen DHG en DCAM. In 2013 verkocht DHG al een distributiecentrum in Born van ca 51.000 m² aan DCAM.

Willem Slager, Commercieel Directeur van DHG:
“De recente verhuringen en de verkoop van het gehele complex bevestigen de kwaliteit van zowel de ontwikkeling als het Westpoort havengebied in Amsterdam. Toen wij in 2009 begonnen met de ontwikkeling in dit gebied was er nog geen hoogwaardige grootschalige logistiek in de omgeving aanwezig. Het creëren van een nieuwe logistieke locatie heeft tijd gekost maar heeft zich inmiddels meer dan bewezen. De centrale ligging, de aanwezigheid van water, snelweg, spoor en de nabijheid van Schiphol maken dit een uitstekend logistiek gebied wat inmiddels mede wordt bevestigd door andere grote ontwikkelingen zoals die van G-Star, DSV en TNT Fashion (M&S Mode). De oplevering van de nieuwe Westrandweg A5 eind 2012 heeft de bereikbaarheid vanaf onder andere Schiphol aanzienlijk verbeterd, hierdoor is het gebied uitstekend bereikbaar geworden”.

Slager; “met het Havenbedrijf Amsterdam zijn wij inmiddels een verdere gebiedsontwikkeling overeengekomen waardoor wij in staat zijn naast het recent verkochte complex een nieuwe ontwikkeling neer te zetten met een uiteindelijke omvang van ca. 150.000 m² aan hoogwaardig duurzaam logistiek. De planning is om in mei 2015 te beginnen met de bouw van het nieuwe complex. Net zoals het huidige complex zal ook het nieuwe DC bestaan uit meerdere units met variërende afmetingen en diepte”.

DHG zal zich daarnaast verder toeleggen op de uitbreiding van haar portefeuille door de ontwikkelingen van logistiek vastgoed en de verwerving van watergebonden locaties en groot industriële vastgoed projecten.

Voor de aankooponderhandelingen werd DCAM geadviseerd door JLL Eindhoven. CMS Derks Star Busmann verzorgde voor DCAM de due diligence en de koop- en leveringsovereenkomst. Loyens & Loeff Rotterdam adviseerde DHG op juridisch vlak.

 

http://www.dhg.nl/nieuws/dhg-sluit-grootste-single-asset-logistiek-vastgoed-deal-van-nederland/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?