CBS: Geringe toename onroerendezaakbelasting

0

De opbrengst van de ozb, die de gemeenten vrij kunnen besteden groeit in 2015 naar verwachting met 3,3 procent. Dit is een relatief geringe toename, de afgelopen vijf jaar was de gemiddelde stijging van de ozb 4,2 procent.

De rioolheffingen brengen in 2015 naar verwachting 1,5 miljard euro op. Dit is 2,4 procent meer dan in 2014. Bij de reinigingsheffingen begroten gemeenten een daling van 1,1 procent. Ook in 2014 daalde de begrote opbrengst van de reinigingsheffingen, en wel met 1,3 procent. Bij de riool- en reinigingsheffingen mogen gemeenten niet meer heffen dan de begrote kosten.

 

http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/overheid-politiek/publicaties/artikelen/archief/2014/2014-081-pb.htm

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?