BAM realiseert Center Court op Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen

0

Brightlands Chemelot Campus, een samenwerkingsverband van provincie Limburg, DSM Nederland B.V. en Universiteit Maastricht, heeft BAM opdracht verleend voor de bouw van Center Court, het centrale ontmoetings-, onderwijs- en researchcentrum op Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Hiermee is een bedrag gemoeid van circa € 35 miljoen. De bouw start in januari 2015. BAM zal het project medio 2016 voltooien.

Center Court – ontworpen door Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam – biedt onderdak aan Chemelot Innovation and Learning Labs, Maastricht Science Programme van de Universiteit Maastricht en het DSM Innovation Center. Het gebouw heeft een bruto-vloeroppervlak van ruim 18.000 m².

De twee hoofdentrees in de noord- en zuidgevel geven directe toegang tot de centrale hal. Rondom de hal liggen diverse horecavoorzieningen. De centrale ontmoetingsruimte op de onderste verdiepingen vormt het middelpunt van het vergadercentrum. Het multifunctionele auditorium bevindt zich daarboven. Op de tweede en derde verdieping zijn alle onderwijs- en onderzoeksruimten gesitueerd van Universiteit Maastricht en CHILL. De bovenste twee verdiepingen zijn bestemd voor de kantoren van het DSM Innovation Center. Onder het Center Court bevindt zich een grote parkeergarage en een sportruimte.

De uitvoering van het project is in handen van BAM Utiliteitsbouw en BAM Techniek (vanaf 1 januari gebundeld in BAM Bouw en vastgoed). Center Court wordt mede mogelijke gemaakt door steun van de Provincie Limburg, het ministerie van Economische Zaken en de gemeente Sittard-Geleen.

 

http://www.bam.nl/pers/persberichten/bam-realiseert-center-court-op-brightlands-chemelot-campus-in-sittard-geleen?vnc=1517d6c6239a1289466acacd96382d20&vnp=2

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?