Wethouder Laurens Ivens slaat eerste paal Intermezzo

0

Steeds meer wonmingbouw in Zuidas.

9 december werd officieel gestart met de bouw van 235 appartementen in twee nieuwe appartementencomplexen op de Zuidas. Wethouder Laurens Ivens was aanwezig bij dit officiële startmoment en nam voorafgaand deel aan een paneldiscussie.

Intermezzo
Aan de Gustav Mahlerlaan verschijnt het gebouw Intermezzo met 177 huur- en koopwoningen, in grootte variërend van 40 tot 240 m², met op de begane grond een supermarkt. Hierachter komt tussen de George Gershwinlaan en de De Boelegracht een appartementengebouw met 58 sociale huurwoningen. Het project wordt gerealiseerd door Royaal Zuid, een samenwerking tussen Bouwfonds Ontwikkeling, ontwikkelende bouwer ERA Contour en woningstichting Eigen Haard.
ERA Contour is als bouwer bij dit project betrokken. De oplevering van Intermezzo staat gepland voor medio 2017. Oplevering van de sociale woningbouw staat eind 2016 gepland. Na oplevering worden de huurwoningen beheerd door Eigen Haard.

Het gebouw
Intermezzo is ontworpen door Inbo en is een elegante woontoren van bijna 90 meter hoog, die de stadse dynamiek van Zuidas een nieuw uniek accent geeft. Intermezzo heeft twee gezichten. Aan de Mahlerlaan de rijzige en voorname stadszijde met de transparante hoofdentree en met royale stadsvensters. Aan de Gershwinlaan wordt het beeld bepaald door de bijzonder ruime balkons aan de zuid- en westzijde, die Intermezzo de onderscheidende allure geven passend bij de metropolitische woonkwaliteit in Zuidas.

Zuidas wordt steeds meer een woonwijk
De Zuidas is de internationale toplocatie van Amsterdam en ligt op een zeer strategische plek tussen de binnenstad en Schiphol, tussen Buitenveldert en Oud-Zuid. Zuidas ontwikkelt zich steeds meer tot een gebied voor werken, ontspanning én wonen. Daarbij is ook aandacht voor diversiteit in het woningaanbod. Het toevoegen van de woningen van Intermezzo en de sociale huurwoningen dragen in hoge mate bij aan die diversiteit. Uiteindelijk moet Zuidas ruimte bieden aan circa 8.000 woningen. Hiermee is Zuidas één van de grootste woningbouwprojecten van Amsterdam.

 

http://www.eracontour.nl/nl/actueel/detail/wethouder-laurens-ivens-slaat-eerste-paal-appartementengebouw-intermezzo/431

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?