Camelot Europe en KlokGroep creëren 229 nieuwe woningen in Amsterdam West

0

Van 8.700 m2 leeg kantoor naar 229 nieuwe woningen.

Nog geen jaar geleden was het een grauwe, lege betonkolos in Amsterdam West. Dinsdag 16 december om 17.00 uur geven Leegstandbeheerder Camelot Europe en bouwbedrijf KlokGroep het volledig getransformeerde pand aan de Rijswijkstraat symbolisch terug aan de stad. Stadsdeel Wethouder Wonen Ronald Mauer (D66) zal de sleutel in ontvangst nemen. De Camelot Campus, zoals het gebouw is gedoopt, is 12 verdiepingen hoog, bevat 229 betaalbare huurwoningen (€ 500 tot € 650 per maand) met oppervlaktes van 18 tot 25 vierkante meter en is vooral gericht op éénpersoons huishoudens.

Wethouder Mauer: “Dit project past prima in ons beleid om leegstand terug te dringen, de leefbaarheid te verhogen en extra gereguleerde huurwoningen te ontwikkelen. Drie vliegen in één klap.”

“Wij hebben als bouwer de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met duurzame, milieu efficiënte transformatie van verouderde kantoorpanden naar gloednieuwe luxe woonunits. Met die kennis zijn we in staat om de volledige verbouwing voor een acceptabele prijs te realiseren, zodat exploitatie direct rendabel is.”, aldus Ton van de Klok, directeur van bouwer KlokGroep.

Kersverse bewoner Edgar geeft aan: “Ik volg vanuit mijn werk een ICT opleiding en zocht daarom voor 18 maanden een betaalbare woning in de buurt van ons kantoor hier. Nadat ik mij had ingeschreven via de website kon ik er bijna direct in, normaal onmogelijk in Amsterdam.”

Joost van Gestel, CEO Camelot Europe: “Alle woningen van deze Camelot Campus waren binnen 4 weken verhuurd. De belangstelling was enorm, we ontvingen meer dan 3.000 aanmeldingen via onze website.”

De betrokkenheid en de daadkracht van de gemeente waren cruciaal voor de snelle transformatie, aldus Van Gestel: “Een actieve gemeente die meedenkt maakt het verschil. Vier of tien maanden doorlooptijd scheelt enorm bij dit soort transformatie ontwikkeltrajecten.”

 

http://nl.cameloteurope.com/4/0/nieuws/van-8-700-m2-leeg-kantoor-naar-229-nieuwe-woningen.html&nid=1292

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?