Hurks-Imtech bouwt nieuw Cosun Food Technology Centre

0

Combinatie Hurks-Imtech heeft de Design, Build & Maintain-opgave voor het nieuwe Food Technology Centre van Royal Cosun in Dinteloord verworven. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van ruim 15 miljoen euro voor engineering, bouw en vijftien jaar onderhoud. De uitwerking van het voorontwerp start direct evenals de bijbehorende engineering. In juni 2015 start de bouw gevolgd door de oplevering in april 2016. In Combinatie Hurks – Imtech vof is Hurks penvoerder. Ector Hoogstad Architecten heeft getekend voor het winnende ontwerp.

De nieuwbouw betreft 6.800 m2 bvo voor laboratoria, een proeffabriek en een ontvangstruimte. Het wordt gerealiseerd op Nieuw Prinsenland, het bedrijventerrein bij de fabriek van Suiker Unie. Cosun Food Technology Centre (CFTC) verhuist in de eerste helft van 2016 van Roosendaal naar Dinteloord. Daarmee speelt Cosun in op haar ambitie om nieuwe producten en toepassingen verder te ontwikkelen op basis van plantaardige grondstoffen en productieprocessen te optimaliseren . Op deze terreinen ontwikkelt, bundelt en deelt CFTC essentiële kennis en expertise binnen Cosun.

 

http://www.hurks.nl/nl/over-ons/nieuws/hurks-imtech-bouwt-nieuw-cosun-food-technology-centre/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?