CBS: Bevolkingsgroei in de steden, krimp in het landelijke gebied

0

De bevolking van Nederland groeide in 2013 met 0,3 procent tot 16 829 289 inwoners (1 januari 2014). Niet elke gemeente groeide. In bijna de helft van de gemeenten daalde het inwonertal. In de gemeente Schiermonnikoog daalde het inwonertal relatief het sterkst. Meer algemeen krompen in het landelijk gebied gelegen gemeenten. Stijgers zijn met name in Noord- en Zuid-Holland te vinden met de gemeente Diemen aan kop. Daar nam de bevolking met 3 procent toe. Het aantal inwoners van Bussum was eind 2013 precies zo groot als eind 2012 (32 631 inwoners).

Bovenstaande gegevens zijn ontleend aan de recent verschenen publicatie Demografische kerncijfers per gemeente 2014. Deze publicatie bevat hoofdzakelijk cijfers over bevolking, huishoudens en woningvoorraad per gemeente en provincie.

 

http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking/publicaties/artikelen/archief/2014/2014-4205-wm.htm

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?