Start ontwikkeling nieuwbouwproject Steenbrugge in Deventer

0

Bouw 400 woningen aan het Zandweteringspark start in 2015

De ontwikkeling van het nieuwbouwproject Steenbrugge aan het Zandweteringspark in Deventer is officieel gestart. Op de nieuwbouwlocatie komen de komende jaren in totaal 130 sociale huurwoningen, 70 vrije sector huurwoningen en 200 koopwoningen.

SteenbruggeOm de nieuwbouw op de locatie definitief mogelijk te maken, is de afgelopen periode intensief samengewerkt.”‘We zijn verheugd na het afronden van het papierwerk nu echt te kunnen starten met de verdere uitwerking van het stedenbouwkundig plan van het project Steenbrugge”, zegt locatiemanager Erik Makkinga van Bouwfonds Ontwikkeling.

Start verkoop medio 2015
Bouwfonds Ontwikkeling, Bemog Projektontwikkeling, Le Clercq Planontwikkeling en AM ontwikkelen de koopwoningen in Steenbrugge. Woonbedrijf Ieder1 gaat de sociale huurwoningen beheren. Naar verwachting wordt in de 2e helft van 2015 gestart met de verkoop van de 1e nieuwbouwwoningen.

Wethouder Frits Rorink van de gemeente Deventer: “Bij ons voorzichtige beleid past dat Steenbrugge door de marktpartijen wordt ontwikkeld en dat de gemeente geen ontwikkelingsrisico loopt. Ik ben blij met het onderscheidende woningaanbod. Zo is er voor elk wat wils op de Deventer woningmarkt.”

Over Steenbrugge
Steenbrugge ligt in het noorden van Deventer, tussen Diepenveen en Schalkhaar en heeft het karakter van een Sallands dorp met kromme straatjes en veel groen. Het project bestaat uit 130 sociale huurwoningen, 70 vrije sector huurwoningen en 200 koopwoningen. De energie neutrale koopwoningen worden grotendeels aan het Zandweteringspark gebouwd en komen vanaf 2015 op de markt. In totaal worden er naar verwachting circa 1.100 woningen in Steenbrugge gerealiseerd. De woningen liggen op fietsafstand van zowel het centrum van Deventer als de bossen van Kranekamp. Aan de overkant van de Zandwetering zijn diverse voorzieningen, zoals scholen, winkels en verenigingen.

 

http://ontwikkeling.bouwfonds.nl/over-ons/nieuws

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?