CBRE verkoop 14 Nederlandse retail assets aan Blackstone

0

CBRE Global Investors kondigt de afronding aan van de verkoop van 14 retail assets in Nederland namens de CBRE Dutch Retail Funds aan Blackstone Real Estate Partners Europe IV (‘Blackstone’). De assets zullen toegevoegd worden aan Blackstone’s Europese retail platform, Multi Corporation. Multi is een van Europa’s vooraanstaande eigenaren, (her)ontwikkelaars en managers van prime shopping centres.

Het portfolio bestaat uit 107.500 m² en liggen in kernwinkelgebieden en wijkwinkelgebieden verspreid over Nederland in Nootdorp, Utrecht, Leusden en andere steden. De anchor retailers zijn onder andere Ahold, Blokker en H&M.

Jaap Demoed, fund manager van de CBRE Dutch Retail Funds, zegt:
“Dit is een significante dispositie voor het fonds en past bij onze strategie om vastgoed te verkopen dat niet past bij de langetermijn investeringscriteria van het fonds. We streven permanent naar versteviging van het portfolio met actief asset management. Deze verkoop pasr bij de strategische doelen, allocatiedoelen langetermijn doelen van het fonds.”

Jaap Blokhuis, Chief Executive Officer van Multi, zegt:
“Deze assets zijn aantrekkelijke, voornamelijk op boodschappen gerichte, winkelcentra. We zullen onze expertise en ervaring als een vooraanstaande pan-Europese speler inzetten om te onvesteren in deze centra en zullen ze meer aantrekkelijk makenvoor retailers en consumenten.”

CBRE Global Investors werd geadviseerd door Cushman & Wakefield en Houthoff Buruma. Blackstone werd geadviseerd door Loyens & Loeff, CVO, PWC, en CBRE met ING als financier.

 

http://multi.eu/cbre-sells-14-dutch-retail-assets-to-blackstone/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?