Vakbonden stellen Aedes voorultimatum

0

Aedes-directeur Jan Boeve nam vrijdag in Den Haag een brief van de vakbonden in ontvangst. FNV Bouw, CNV Vakmensen en De Unie hebben Aedes daarin een voorultimatum gesteld. De vakbonden roepen Aedes op om in gesprek te gaan over een nieuwe CAO Woondiensten.

Op 13 november heeft Aedes de CAO-onderhandelingen afgebroken omdat de standpunten van werkgevers en bonden te ver uit elkaar liggen. Om huren ook in de toekomst betaalbaar te houden, willen woningcorporaties een CAO met marktconforme salarissen. Daarvoor moeten de maximumschalen worden bevroren en zijn er geen structurele loonsverhogingen mogelijk. Uiteraard behouden corporatiemedewerkers hun huidige salaris. Om kosten te besparen is ook een volledige afbouw van de vroegpensioenregeling (VPL) nodig.

 

http://www.aedes.nl/content/artikelen/bedrijfsvoering/arbeidsvoorwaarden/cao-woondiensten-2014/vakbonden-stellen-aedes-voorultimatum.xml

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?