Jonge huizenbezitters bezorgd over woonlasten

0

Jonge huizenbezitters (tussen de 18 en 24) liggen in toenemende mate wakker van hun financiële situatie. Ze maken zich zorgen over de betaalbaarheid van hun hoge woonlasten. Ruim 1 op de 10 jonge huizenbezitters heeft zelfs al een betalingsachterstand op de hypotheek. En een derde is weleens bang om noodgedwongen zijn huis kwijt te raken. Dit blijkt uit onderzoek van BNP Paribas Cardif, het verzekeringsonderdeel van BNP Paribas, onder meer dan 1.000 Nederlandse huizenbezitters.

Overwegingen om te verhuizen
Van de jonge huizenbezitters overweegt 10% om te verhuizen naar een huurhuis. In veel gevallen lopen de woonlasten op tot 40% van het inkomen. Bijna een op de vijf (18%) van de jonge huizenbezitters overweegt te verhuizen, omdat de woonlasten niet meer te betalen zijn.

Financiële educatie
Cees de Jong, algemeen directeur BNP Paribas Cardif: “Een kwart van de jonge huizenbezitters krijgt nu hulp bij de financiën. Meestal van een familielid of kennis. Gezien de zorgen die ze hebben, is dit een groep die ook door de financiële sector meer geholpen moet worden om zaken op orde te krijgen. Niet alleen voor nu, maar ook voor het veiligstellen van hun toekomst.”

 

http://www.bnpparibascardif.nu/persberichten/persbericht/jonge_huizenbezitters_bezorgd_over_woonlasten

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?