Blauwhoed ontwikkelt met succes voor starters in Berkel en Rodenrijs

0

In Berkel en Rodenrijs is nieuwbouwproject ‘De Berkelse Wal’ binnen twee maanden volledig verkocht. De 46 koopeengezinswoningen in het project vormen een vervolg op het vorig jaar eveneens binnen enkele maanden verkochte en inmiddels opgeleverde ‘Eilanden van Berkel’. Beide projecten zijn gesitueerd in de wijk Meerpolder en zijn gericht op starters en jonge gezinnen uit de gemeente Lansingerland en omgeving.

Complete maar toch betaalbare eengezinswoningen
Sleutel tot het succes in beide projecten zijn de zeer complete en betaalbare woningen. De Berkelse Wal bestaat uit eengezinswoningen met een woonoppervlak van 107 tot 112 m2 en prijzen startend net onder €200.000 V.O.N. De rij- en hoekwoningen hebben drie slaapkamers, een zeer complete keuken en badkamer en een ruime, deels zelf in te delen zolder.

Nick Kraak, senior ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed en betrokken bij beide projecten: “Eilanden van Berkel ontwikkelden we vorig jaar in reactie op de grote vraag naar complete maar toch betaalbare eengezinswoningen onder de vele starters en jonge gezinnen die Lansingerland telt. De verkoop ging zo snel dat lang niet iedereen een woning kon kopen, daarom hebben we samen met de gemeente Lansingerland gewerkt aan een vervolg. Dat is De Berkelse Wal geworden.”

Starterswoningen met MGE-constructie
De laatste 10 eengezinswoningen in De Berkelse Wal zijn aangemerkt als starterswoningen en worden in samenwerking met woningcorporatie 3B Wonen uit Langsingerland naar verwachting nog dit jaar in verkoop gebracht met een Maatschappelijke Gebonden Eigendom constructie (MGE-constructie). Deze constructie waarborgt dat de woningen zo lang mogelijk voor starters beschikbaar blijven.

De Berkelse Wal en Eilanden van Berkel zijn ontwikkelingen van Blauwhoed en MN. Beide partijen werken samen in de ontwikkelmaatschappij Staalblauw Berkel Grond CV en realiseerden de afgelopen 10 jaar samen al circa 1.400 koopwoningen in de nieuwe woonwijk Meerpolder in Berkel en Rodenrijs.

 

http://blauwhoed.nl/blauwhoed-ontwikkelt-met-succes-voor-starters-berkel-en-rodenrijs

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?