Bestaande koopwoningen al meer dan een half jaar duurder

0

Bestaande koopwoningen waren in oktober 2,2 procent duurder dan in oktober 2013. Dat is een iets hogere prijsstijging dan in september. Al meer dan een half jaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Prijzen ruim 3 procent hoger dan tijdens dal in juni 2013
Het gemiddeld prijsniveau van bestaande koopwoningen is ongeveer even hoog als in mei 2003. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 19 procent. Vergeleken met het dal in juni 2013 liggen de prijzen echter 3,2 procent hoger.

Verkopen koopwoningen trekken stevig aan
Het Kadaster bracht afgelopen maandag al naar buiten dat het in oktober 14 353 verkochte woningen registreerde. Dat is een stijging van bijna 45 procent ten opzichte van oktober 2013. In de eerste tien maanden van dit jaar zijn 116 550 woningen van eigenaar gewisseld, bijna 39 procent meer dan in dezelfde periode van 2013. Ook zijn er tot nu toe dit jaar al bijna 6 500 bestaande koopwoningen meer verkocht dan in heel 2013.

 

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?