Provast winnaar Van der Leeuwprijs 2014 met Markthal Rotterdam

0

Op vrijdag 28 november 2014 wordt tijdens het Stadmakerscongres voor de zesde keer de Van der Leeuwprijs uitgereikt. De prijs gaat dit jaar naar Provast, voor de Markthal als gebiedsontwikkeling. Hiermee honoreert de Van der Leeuwkring de wijze waarop Provast het stadsmilieu om de Markthal heen met aan aantal slimme katalysators heeft gevormd en voorbereid.

De Markthal is een iconisch gebouw dat werkt als een gigantische microkosmos, gulzig en genereus als de stad zelf. Genoeg om bezoekers duizelend op blind te laten staren. Maar met de Van der Leeuwprijs zoomen we ook uit. We honoreren de wijze waarop Provast het stadsmilieu om de Markthal heen met aan aantal slimme katalysators heeft gevormd en voorbereid. Hergebruik van kantoorruimte voor een vernieuwend schoolgebouw in het hart van het Laurenskwartier. Het HUF pand als aanzet voor de herwaardering van de wederopbouwschoonheid langs de Hoogstraat. De slimme koppeling voor energie en parkeren met kantoorgebouw Blaak 31 en de gemeente Rotterdam. Hier heeft de stad zichzelf opnieuw ontdekt. Rond de Markthal is de stad Rotterdam groot geworden.

Volgens Charlie Martens, voorzitter Van der Leeuwkring, is Provast de terechte winnaar: “Mensen maken de stad! De mensen van Provast hebben met passie, heel professioneel en met zakelijk instinct een privaat initiatief laten landen waar de stad weer rijker van geworden is.”

 

http://provast.nl/nieuws-category/provast-winnaar-van-der-leeuwprijs-2014-met-markthal-rotterdam/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?