Hamith Breedveld nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van BOEi

0

Mr. H.M.I.Th. (Hamith) Breedveld (61) is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van BOEi (Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Herbestemming van Industrieel Erfgoed).

BOEi is de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot dé expert op het gebied van complexe grootschalige herbestemming van monumenten; industrieel, agrarisch of religieus. De meest recente verwerving van BOEi is de Blokhuispoortgevangenis in Leeuwarden (16.000 m2 BVO). Dit complex wordt door BOEi herbestemd tot bedrijfsverzamelgebouw voor culturele, maatschappelijke en commerciële functies met steun van de Rijksoverheid, provincie Friesland en gemeente Leeuwarden; de totale investering bedraagt ca. 20 mln Euro. De Blokhuispoort wordt het kloppend hart van de Kulturele Haadstêd fan Europa 2018.

BOEi is verheugd over de aanstelling en ziet in hem een uitstekende opvolger van Ton Meijer, die zijn functie heeft neergelegd in de vergadering van aandeelhouders in juni 2014 na ruim acht jaar leiding gegeven te hebben aan de RvC. BOEi is in die tijd uitgegroeid tot een toonaangevende investeerder in herbestemming van monumenten. Ton Meijer is oud eigenaar van MAB en thans eigenaar van de Westergasfabriek.

Hamith is recent – wegens het bereiken van de statutaire leeftijd – gedefungeerd als partner en notaris bij Loyens & Loeff te Rotterdam en was als notaris voornamelijk werkzaam in de gecompliceerde vastgoedpraktijk. Vanaf juni 2010 tot mei 2014 was hij managing partner bij Loyens & Loeff. Daarnaast vervult hij diverse nevenfuncties; zo is hij commissaris bij Stadsherstel Historisch Rotterdam NV. Eind 2014 zal Hamith – in verband met zijn benoeming tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van BOEi – als zodanig terugtreden.

BOEi heeft in hem een voorzitter gevonden met een groot hart voor iconisch vastgoed.

 

http://www.boei.nl/UserFiles/File/Persbericht%20H%20%20Breedveld%2020-11-2014.pdf

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?