Staat eist extra voor complex Roermond

0

Het Rijksvastgoedbedrijf eist van de firma Van Pol 270.000 euro extra voor een monumentaal complex aan de Pollartstraat in Roermond, bovenop de al betaalde koopprijs. Van Pol kocht het complex in 2008 van het Rijk voor 1,38 miljoen euro.

Het gaat om het voormalig Bisschoppelijk Paleis, het voormalige Huis van Bewaring, een dienstwoning en bijbehorende grond, nu bekend als ‘Quartier Damianus’. Van Pol heeft de herontwikkeling van het complex goedkoper uitgevoerd dan contractueel was afgesproken.

De herontwikkeling van het complex tot hotel, appartementen, parkeergarage en openbare ruimte is in 2011 afgerond. De gemeente Roermond is tevreden over het resultaat.

Wel is Van Pol afgeweken van het afgesproken plan; dat is in 2012 door een commissie van deskundigen vastgesteld. Zo kwamen er uiteindelijk geen 73 maar slechts 42 ondergrondse parkeerplaatsen. De taxatie van het complex en de koopprijs van 1,38 miljoen euro waren echter wel gebaseerd op de verplichting van Van Pol het herontwikkelingsplan ‘Quartier Damianus’ volledig uit te voeren. Die verplichting – opgenomen in de leveringsakte – drukte de koopprijs. Het Rijksvastgoedbedrijf eist nu een extra betaling van Van Pol om dat te compenseren. Het bedrag van 270.000 euro is gebaseerd op het verschil tussen het afgesproken en het uitgevoerde plan.

 

http://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/actueel/nieuws/2014/11/19/staat-eist-extra-voor-complex-roermond

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?