Provast werkt aan Holland Outlet Mall in Zoetermeer centrum

0

Verbinding met Stadshart door transformatie huidige woonboulevard

Op de plek van het Zoetermeerse Woonhart heeft Provast vergevorderde plannen voor factory outlet center ‘Holland Outlet Mall’. Met de komst van een outletcenter gaat een langgekoesterde wens van de gemeente in vervulling. Zoetermeer maakt zich al jaren sterk voor de komst hiervan.

Het huidige Woonhart wordt herontwikkeld en uitgebreid tot het eerste overdekte outletcentrum in Nederland, Holland Outlet Mall. Aan de huidige 23.000 m² zal circa 7000 m² worden toegevoegd. Tevens zullen er 2000 parkeerplekken worden gerealiseerd. In de Holland Outlet Mall komt een winkelaanbod dat aanvullend is op het lokale en regionale winkelaanbod. ‘Brandstores’ van hoogwaardige merken tegen outlet prijzen. De mall krijgt een uniek ontwerp geïnspireerd op een waterdruppel. Met de uitbreiding wordt de drukke Europaweg overkapt en overlast door geluid en fijnstof verminderd. Daarmee wordt eindelijk een verbinding gecreëerd met het Stadshart. Het schetsontwerp is van de hand van TconcepT.

De gemeente en provincie zijn positief, mede omdat het een binnenstedelijke ontwikkeling betreft. “Dit plan kan een mooie kwalitatieve impuls geven aan ons centrum,” zegt wethouder Marc Rosier (Stedelijke ontwikkeling). “Natuurlijk moeten zaken als parkeren en de afwikkeling van het verkeer nog goed worden uitgewerkt en geregeld. Maar een outletcentrum kan de economie van het centrum versterken. In dit plan wordt het centrum goed verbonden met ons Stadshart. Het is goed voor bruis in de stad én voor de werkgelegenheid.”

De bewoners van het Woonhart zijn dinsdagavond tijdens een bijeenkomst geïnformeerd over de plannen. Voor de omwonenden wordt komende week een informatiebijeenkomst georganiseerd.

De komende twee jaar wordt het plan nader uitgewerkt. De planning is dat de bouw start in 2016 en Holland Outlet Mall eind 2018 opent.

 

http://provast.nl/nieuws-category/provast-werkt-aan-holland-outlet-mall-zoetermeer-centrum/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?