Liberalisatiegrens pas bevroren vanaf 2016

0

De liberalisatiegrens wordt komend jaar nog op de gebruikelijke wijze aangepast. De aangekondigde bevriezing van de grens die bepaalt of een woning in de sociale of vrije sector valt, gaat in per 1 januari 2016. Op 1 januari 2015 gaat de grens omhoog van 699,48 euro naar 710,68 euro.

Dat maakte minister Blok (Wonen) 18 november 2014 bekend. Vanaf 1 januari 2016 blijft de liberalisatiegrens de daaropvolgende drie jaar 710,68 euro.

Woningwet
Het kabinet kondigde in april 2014 aan dat de liberalisatiegrens vanaf 2015 voor drie jaar bevroren zou worden. De minister regelt dat in het wetsvoorstel voor de Herziene Woningwet. Aangezien die volgens het kabinet niet eerder zal ingaan dan 1 juli 2015, schuift ook de invoering van de bevriezingsmaatregel op.

‘Bevriezing zeer onverstandig’
Aedes vindt de maatregel om per 2016 de liberalisatiegrens te bevriezen zeer onverstandig. Voorzitter Marc Calon: ‘Doordat de huren jaarlijks wel omhoog gaan, komen door deze maatregel woningen uiteindelijk in de vrije sector terecht. En dat terwijl het kabinet tegelijkertijd meer mensen wil toelaten tot de sociale huursector. Onbegrijpelijk.’

Bovendien tast het de investeringsmogelijkheden van corporaties verder aan. ‘Woningcorporaties kunnen door de verhuurdersheffing al fors minder investeren en dit komt er dan nog eens overheen.’

 

http://www.aedes.nl/content/artikelen/klant-en-wonen/huurbeleid/gedateerd/liberalisatiegrens-pas-bevroren-vanaf-2016.xml

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?