Scheltema verhuist naar Rokin

0

Boekhandel Scheltema en Emmes Group hebben een huurovereenkomst gesloten voor een winkelruimte op het Rokin. De nieuwe Scheltema winkel ligt midden in het Rokin District, vlakbij de entree van station Rokin van de Noord Zuidlijn. De winkel zal in het eerste half jaar van 2015 open gaan.

In 2013 is Scheltema overgenomen door media- en marketingbedrijf Novamedia, onder andere bekend van de Postcode Loterij. Omdat het huurcontract van de huidige winkel op het Koningsplein afliep is Scheltema op zoek gegaan naar een nieuwe winkel. Directeur Harold Zwaal vertelde enkele maanden geleden al aan het Parool dat ze in onderhandeling waren over de winkel op het Rokin; ‘We willen op een goede locatie blijven, centraal in de stad. Dit pand voldoet geheel aan de eisen.’ Nu enkele maanden later is de huurovereenkomst dan ook getekend.

De winkelruimte zal een multifunctionele invulling krijgen, waarin het naast een boekhandel ook een plek moet zijn om te kunnen werken, een boek te lezen of iets te eten of te drinken. Momenteel wordt het pand door Emmes Group volledig verbouwd, zodat de winkel medio januari 2015 kan worden opgeleverd aan Scheltema. Vervolgens zal de boekhandel nog enkele maanden nodig hebben om de winkelruimte gereed te maken voor de opening. De winkel van circa 3.200m2 BVO heeft vijf verdiepingen, de overige twee vloeren zullen worden gebruikt voor kantoor en opslag.

Rokin 9-11 maakt deel uit van Rokin District, de herontwikkeling naar wonen, winkels en horeca van het voormalige Fortis hoofdkantoor aan het Rokin. Met het sluiten van de huurovereenkomst heeft Emmes Group Rokin District volledig verhuurd. Rokin 15 is ruim een maand geleden heropend door Betsy Palmer. In Rokin 17 zal Senza eind dit jaar haar deuren openen. ABN AMRO sloopt momenteel het oude hoofdkantoor van het complex. Begin volgend jaar zal Emmes Group starten met de bouw van twee nieuwe warenhuizen op deze plek die in 2016 zullen openen. In één van de warenhuizen zal Marks & Spencer een vestiging openen.

 

https://www.emmes.nl/nieuws/scheltema-verhuist-naar-rokin-district/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?