Grootste leegstaande kantoor in Amsterdam wordt hotel

0

The “Dam”, het voormalige KPN hoofdkantoor bij Amsterdam Sloterdijk, met ca. 42.000 m² het grootste leegstaande kantoorgebouw in de gemeente Amsterdam, wordt duurzaam herontwikkeld tot een conferentiehotel met 478 kamers en ca. 4.000 m² congresruimte. Israëlische ontwikkelaar en investeerder Omnam Investment Group kocht het gebouw van het Duitse fonds Europe 1 en gaat al deze maand beginnen met de verbouwingswerkzaamheden. Het gebouw stond ongeveer 3 jaar volledig leeg en zal naar verwachting begin 2016 weer haar deuren openen.
De Rezidor Hotel Group, onderdeel van de Carlson Rezidor Hotel Group (beursgenoteerd in Stockholm), heeft een langjarige overeenkomst gesloten om het gebouw te exploiteren als Park Inn by Radisson Amsterdam.
Eric van der Burg, Wethouder Amsterdam: “Ik ben enthousiast over de transformatie van leegstaande panden naar een nieuwe functie voor de stad en haar bezoekers. Met de komst van het Park Inn by Radisson hotel laten wij zien dat bestaande gebouwen een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan.”

Het ca. 42.000 m² tellende gebouw gelegen aan de La Guardiaweg 5 in Amsterdam Sloterdijk, Teleport, zal verbouwd worden tot een hotel met 478 kamers en ca. 4.000 m2 conferentieruimte met een aparte ballroom van circa 1.000 m², een all-day restaurant en a-la-carte restaurant, een entertainment centre, een lobby bar, een gym en ruim 500 parkeerplaatsen. Park Inn by Radisson is de mid market hotel formule van Rezidor met meer dan 160 Hotels in Europa, Midden Oosten en Afrika. Park Inn heeft al een vestiging op Schiphol.

Wolfgang Neuman, President & CEO van de Rezidor hotelgroep zegt: “Amsterdam de 3e hotelmarkt in Europa is erg aantrekkelijk voor zowel de zakelijke als de toeristische markt en dus een focusmarkt voor Rezidor. Het nieuwe Park Inn by Radisson ligt op een geweldig zichtbare locatie in Amsterdam West, op een paar minuten van zowel Schiphol als Amsterdam centrum en is uiterst geschikt voor congressen en vergaderingen. Het hotel zal onze ‘brand awareness’ in de Benelux verder versterken.”

David Zisser, CEO Omnam Investment Group die de transactie leidde samen met Europees-Israëlisch investeerders: “Wij zijn erg blij om dit project bekend te maken. Het is een prachtige aanvulling op het hele gebied, want het zal Amsterdam Sloterdijk levendiger maken. Ook voor de gemeente, die ons alle medewerking heeft verleend, zal dit complex een katalysator zijn voor verdere ontwikkeling van het Teleport gebied. Daarnaast vinden wij het geweldig dat het beroemde Nederlandse designbureau MOOOI de uitdaging is aangegaan om dit gebouw van binnen te herontwerpen. Dit gaat zeker bijdragen aan de status van deze landmark en creëert de one-stop-shop voor design, gastvrijheid en entertainment die wij voor ogen hebben.”

Colliers International adviseerde het Duitse fonds Europe 1 en bracht de transactie met Omnam Investment Group tot stand. CMS namens het Duitse fonds Europe 1 en Lexence Advocaten namens Omnam Investment Group adviseerde juridisch in deze transactie.

 

http://www.colliers.com/nl-nl/netherlands/insights/market-news/2014/17-11-2014-grootste-leegstaande-kantoor-in-amsterdam-wordt-hotel

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?