‘Strengere isolatie-eis woongebouwen niet realistisch’

0

De isolatie-eisen (energieprestatiecoëfficiënten, EPC) voor woningen worden per 1 januari 2015 aangescherpt naar een EPC van 0,4. Dat is niet realistisch voor woongebouwen, stellen Aedes, Neprom, Bouwend Nederland en NVB, verenigd in het Lente-akkoord energiezuinige nieuwbouw. In een brief aan minister Blok vragen de partijen de isolatie-eis voor woongebouwen tijdelijk op een EPC van 0,5 in plaats van 0,4 vast te stellen.

Er zijn nog nauwelijks nieuwe woongebouwen die voldoen aan de aangescherpte isolatie-eis. De energieprestatie van appartementencomplexen aanpassen is namelijk moeilijker dan van grondgebonden woningen. De partijen schrijven dat ze voor woongebouwen op ‘gebouwniveau’ geen technische mogelijkheden meer zien.

De partijen vragen de minister om tijdelijk, bijvoorbeeld voor de periode van twee jaar, een EPC van 0,5 te hanteren voor woongebouwen met meer dan vijf bouwlagen. Die extra tijd moet benut worden om te onderzoeken hoe de EPC verder omlaag kan.

 

http://www.aedes.nl/content/artikelen/bouwen-en-energie/energie-en-duurzaamheid/gedateerd/-strengere-isolatie-eis-woongebouwen-niet-realisti.xml

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?