Ondertekening samenwerkingsovereenkomst uitbreiding winkelcentrum Westwijk Amstelveen

0

Donderdag 6 november 2014 is in winkelcentrum Westwijk tijdens een bijeenkomst met betrokken partijen, ondernemers en omwonenden, een belangrijke stap gezet op het pad van de uitbreiding van winkelcentrum Westwijk. De gemeente Amstelveen en Delta Lloyd Vastgoed ondertekenden die dag de samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen.

Een belangrijk fundament onder de realisatie van de plannen, die namens Delta Lloyd Vastgoed, door WPM Development en DiD Vastgoedontwikkeling worden begeleid.

Uitbreiding en renovatie winkelcentrum Westwijk
Met deze uitbreiding van het winkelcentrum met ongeveer 3.500 m², ontstaat een goed en modern winkelcentrum met een breed aanbod. Hiermee wordt ingespeeld op de behoeftes van zowel consument als ondernemers. Deze uitbreiding komt o.a. ten goede aan een tweede supermarkt, naast de huidige Albert Heijn. Diverse units zijn al verhuurd, namen kunnen wij in dit stadium nog niet bekend maken. Albert Heijn zal verhuizen naar het uitbreidingsgedeelte van het winkelcentrum. Met diverse andere partijen, als ook met de bestaande ondernemers, worden gesprekken gevoerd. Er zijn nog enkele ruimtes beschikbaar voor verhuur. De verhuur wordt door WPM gedaan.

Totale plan
Het totale plan van de herontwikkeling van Westwijkplein bestaat, naast de uitbreiding van het winkelcentrum, uit de nieuwbouw van een twintigtal vrije sector huurappartementen en de verbouw van het wijkcentrum Westend door de gemeente Amstelveen met voorzieningen die afgestemd zijn op het verzorgingsgebied. Ook wordt het openbare gebied rondom het winkelcentrum door de gemeente Amstelveen opgeknapt en wordt de parkeersituatie verbeterd.

Planning
Met de sloop van wijkcentrum Westend zal begin januari worden gestart. De verwachting is dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw en uitbreiding van het winkelcentrum zullen starten voor de zomer van 2015.

 

http://www.wpmgroep.nl/nieuws/382/8/ondertekening-samenwerkingsovereenkomst-uitbreiding-winkelcentrum-westwijk-amstelveen/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?