Kroonenberg Groep koopt Kalvertoren

0

Kroonenberg Groep en Deutsche Asset & Wealth Management hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de Kalvertoren in Amsterdam. Het winkelcentrum, met hoofdentree aan de Kalverstraat, heeft een oppervlakte van circa 13.000 m² com-merciële ruimte en 130 parkeerplaatsen. Het winkelcentrum is in de jaren negentig ontwik-keld in opdracht van Multi Vastgoed naar ontwerp van architect Pi de Bruijn van de Cie.

In het huidige centrum zijn 22 winkels gevestigd en 2 horecagelegenheden. Kroonenberg Groep heeft het winkelcentrum aangekocht vanuit zijn ambitie om grote retailposities te verwerven in de grotere kernwinkelgebieden van Nederland. Met de aankoop van de Kalvertoren versterkt Kroonenberg Groep zijn positie in de binnenstad van Amsterdam.

Met de transactie was een bedrag gemoeid van € 117,5 miljoen. Kroonenberg Groep werd bij deze aankoop geadviseerd door KroesePaternotte, Van Dijk & Ten Cate, Houthoff Buruma en Boekel de Nerée.

 

http://www.kroonenberg.nl/nl/nieuws/270/kroonenberg-groep-koopt-kalvertoren

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?