IBM Nederland en APG ontvangen Facilitaire Benchmark Awards 2014

0

IBM Nederland en APG hebben gisteren de Facilitaire Benchmark Awards 2014 in de wacht gesleept. Volgens de jury heeft de facilitaire organisatie van IBM Nederland dit jaar de ‘Beste Integrale Prestatie’ geleverd. APG werd uitgeroepen tot facilitaire organisatie met de ‘Meest Verbeterde Prestatie’. Zij volgen a.s.r. en Randstad op, die de prijzen vorig jaar in ontvangst mochten nemen. De prestigieuze prijzen werden voor de derde maal uitgereikt tijdens BENCHMARK XL, het grootste benchmark event van Nederland.

BENCHMARK XL wordt jaarlijks georganiseerd door Colliers International Corporate Solutions (CICS, voorheen AOS Group) en NFC Index Coöperatie. Plaats van handeling was dit keer het ss Rotterdam, waar meer dan 120 gasten bijeenkwamen om kennis te delen, te leren van elkaar èn van de aanwezige experts op tal van gebieden. Zoals altijd werd reikhalzend uitgekeken naar de uitreiking van de Facilitaire Benchmark Awards.

IBM Nederland won de prijs voor de ‘Beste Integrale Prestatie’. De jury motiveerde haar oordeel als volgt:
“Al jaren voert IBM Nederland een volwassen beleid op het vlak van facility management. Een professionele FM demand organisatie in combinatie met een main contracting partner levert een goed gerunde, professionele en flexibele FM performance op. Op nagenoeg alle kostenposten van hard en soft services en de facilitaire sturing scoort IBM Nederland ruim onder de marktconforme bandbreedte met een prima service niveau. Ook in relatie tot duurzaamheid laat IBM Nederland goede ontwikkelingen zien.
Met een gemiddelde van 13,7 m2 per FTE laat IBM Nederland een zeer efficiënt beeld zien op het vlak van ruimtegebruik. Aangezien dit ca. 60% van alle exploitatielasten beïnvloedt kunnen we met recht spreken van een integrale prestatie.”

Ronald Stevenaar van IBM Nederland is zeer ingenomen met de prijs: “Deze Award is voor ons een bevestiging dat de lijn die we ingezet hebben de juiste is en dat we door middel van partnering met onze FM Partner Johnson Controls tot een gedegen uitvoering van onze plannen zijn gekomen.”

De overige genomineerden in deze categorie waren: Gasunie en Rabo Vastgoedgroep.

De prijs voor de ‘Meest Verbeterde Prestatie’ ging naar APG. In het juryrapport staat te lezen:
“APG heeft de laatste jaren flinke stappen gezet in haar huisvesting en vooral haar mogelijkheden benut om slim om te gaan met m2, door m2 af te stoten waar mogelijk, lagere huurprijzen te bedingen en onderhuurders te zoeken. In een moeilijke markt, op niet altijd de meest aantrekkelijke locaties, is APG er toch in geslaagd haar kansen te verzilveren. APG moet, zoals elke organisatie, op haar kosten letten. Door een besparingsactie waar haar belangrijkste leveranciers ook in betrokken zijn is APG erin geslaagd besparingen te realiseren op receptie en schoonmaak. Door het afsluiten van een nieuw cateringcontract worden deze effecten alleen nog maar bevestigd, zonder dat er op kwaliteitsniveau veel wordt ingeboet.”

Ook Patrick Tabak van APG reageert verheugd: “Om in het steeds professioneler wordende facilitaire werkveld de Award voor de best verbeterende organisatie te winnen is een enorme opsteker en blijk van waardering. Met de NFC Index benchmark kunnen we goed vaststellen waar we ten opzichte van de markt staan en waar verbeterpotentieel zit.”

In deze categorie waren verder genomineerd: CZ en KPMG.

 

http://www.colliers.com/nl-nl/netherlands/insights/market-news/2014/11-11-2014-ibm-nederland-en-apg-ontvangen-facilitaire-benchmark-awards-2014

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?