DTZ Zadelhoff eerste vastgoedadviseur met geïntegreerde werkwijze ISAE en PTA

0

De afdeling Valuation Advisory Services van DTZ Zadelhoff heeft het ISAE 3402 type 1 rapport gekregen. Het rapport is gisteren uitgereikt door Leon Jansen van BDO. DTZ Zadelhoff is hiermee de eerste vastgoedadviseur die ISAE heeft geïntegreerd met de 28 richtlijnen van het Platform Taxateurs en Accountants (PTA).

De richtlijnen van het PTA geven de werkwijze aan en zorgen voor een bepaalde kwaliteit van taxaties. Het ISAE type 1 ziet vervolgens toe op de consistentie en de controleerbaarheid van deze interne werkprocessen. Hoewel DTZ Zadelhoff al langer werkte volgens de richtlijnen van het PTA, is de werkwijze nu ook echt inzichtelijk en controleerbaar voor derden.

Leon Jansen: “DTZ Zadelhoff maakt het transparant en controleerbaar voor de gebruikers van haar taxatierapporten hoe zij haar taxatieproces beheerst en tegelijkertijd de naleving van de taxatieprocedures heeft geborgd. Hiermee heeft DTZ Zadelhoff een voorbeeldrol in de sector.”
Jacques Boeve, partner bij DTZ Zadelhoff: “Veel opdrachtgevers, voornamelijk institutionele beleggers, banken en corporaties, vinden het van groot belang dat taxatierapporten aan de PTA-eisen voldoen. In het kader van de ISAE 3402 zijn alle taxatiewerkzaamheden binnen DTZ Zadelhoff nu nog eenduidiger beschreven, maar vooral transparant en aantoonbaar controleerbaar gemaakt voor externen.”

Vanaf vandaag zullen nieuwe taxatierapporten voor institutionele beleggers en banken ‘PTA-compliant’ zijn. Dit betekent onder andere een volledige scheiding tussen taxateurs en makelaars, dat taxaties voor woningen, winkels, hotels en (her)ontwikkelingen altijd worden uitgevoerd door een gespecialiseerd taxatieteam en dat taxaties voor kantoor- en bedrijfsruimten worden gedaan door taxateurs uit de betreffende regio. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van gevalideerde rekenmodellen en wordt een gedetailleerde onderbouwing van waarden gegeven. Bovendien wordt het vierogenprincipe toegepast en vindt bij veel taxaties een onafhankelijke kwaliteitscontrole plaats door een taxateur uit een ander team. DTZ Zadelhoff werkte al op deze manier, maar nu is onze werkwijze in een controleerbaar proces vastgelegd.

Andere opdrachtgevers dan institutionele beleggers en banken kunnen er ook voor kiezen een rapport uit te breiden tot eventueel een volledige rapportage die ‘PTA-compliant’ is. Indien er onderdelen zijn die niet volledig voldoen aan de nieuwe PTA-eisen dan zal altijd een concrete verwijzing worden gemaakt naar de ontbrekende onderdelen.

 

http://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-nieuwsberichten/2014/q4-2014/nieuwsberichten-uit-het-vierde-kwartaal-van-2014/dtz-zadelhoff-eerste-vastgoedadviseur-met-ge%C3%AFntegreerde-werkwijze-isae-en-pta?page=1

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?