Bond Park nieuwe eigenaar Esso-gebouw in Breda

0

Bond Park de nieuwe eigenaar van het kantoor van Exxonmobil Benelux. Het kantoor uit 1987 heeft een oppervlakte van circa 18.000 m² met 600 parkeerplaatsen en wordt na de renovatie verhuurd. ExxonMobil blijft in Breda aanwezig door een deel van het complex terug te huren van de nieuwe eigenaar.

Het Esso-gebouw, zoals het gebouw in de Bredase volksmond bekend staat, krijgt na de overname een nieuwe naam: Bond Park Breda. De kantoorruimte die niet door ExxonMobil wordt gehuurd, is voor derden beschikbaar. De architectuur en structuur van het gebouw leent zich uitstekend voor kleinere en grote huurders en flexibele kantooroplossingen zoals de ‘open work space’.

De koper wil zo snel mogelijk na de overname starten met een verbouwing en zal eerst in overleg treden met de gemeente Breda over de voorgenomen plannen. Deze plannen omvatten onder andere het upgraden van de entree, het aanpassen van de kantoorruimte en een herinrichting van het atrium tot een hotellobbyomgeving. Naast de aanpassingen aan het gebouw zijn er ook plannen om het omliggende park onder tuinarchitectuur aan te passen door de aanleg van wandelpaden, het doortrekken van de vijver tot aan de entree en een herinrichting van het parkeerterrein. Het geheel zal een gezellige sfeer gaan uitademen; een plek waar medewerkers en gasten zich thuis voelen.

De koper is verheugd met de aankoop van het gebouw: “Het is een uniek kantoorcomplex met een goede ligging, fantastische architectuur en up to date uitgerust met onder andere een modern bedrijfsrestaurant, ruime parkeermogelijkheden en een groene parkomgeving. We zijn ervan overtuigd dat het gebouw na de revitalisatie een nog grotere aanwinst voor West-Brabant zal zijn”, aldus De Roover van Bond Park cv.

DTZ Zadelhoff adviseerde verkoper bij deze transactie.

 

http://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-transactieberichten/2014/q4-2014/transactieberichten-uit-het-vierde-kwartaal/bond-park-nieuwe-eigenaar-esso-gebouw-in-breda?page=1&region=

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?