Nieuwe toekomst voor Felix Meritis in Amsterdam

0

Het monumentale pand Felix Meritis in Amsterdam krijgt een nieuwe bestemming. Vandaag is bekend geworden dat Amerborgh International NV, de beheermaatschappij van ondernemer en filantroop Alex Mulder de nieuwe eigenaar en exploitant is van Felix Meritis. De Nieuwe Liefde, een aan Amerborgh gelieerd centrum voor debat en bezinning in Amsterdam, speelt in de programmering van het nieuwe Felix Meritis een hoofdrol. De ambitie is in 2016 – na een grondige renovatie – een cultuurhuis te openen wat aanvoelt als de ‘huiskamer van Amsterdam’. Op de agenda komen publieksprogramma’s voor een breed publiek met alle genres van cultuur en kunst gewaarborgd. Bovendien biedt het hernieuwde Felix plaats aan horeca-activiteiten en is er straks alle ruimte voor zakelijke en particuliere evenementen.

Naar analogie van de oorspronkelijke vijf departementen van Felix Meritis zal de beoogde programmering verdeeld zijn over vijf ‘huizen’: het huis van de wereld, het woord, de ziel, de wijsheid en de kunst. Daarnaast moet Felix Meritis dé plek in Amsterdam zijn voor organisaties en particulieren die een bijzondere en betekenisvolle locatie zoeken voor uiteenlopende evenementen.

Het meer dan twee eeuwen oude pand ligt aan de Keizersgracht, midden in het hart van Amsterdam. Vanuit deze locatie zal Felix Meritis weer een centrale rol gaan vervullen in het dagelijks leven van de hoofdstad. Het vroegere Huis van de Burger – wordt op elk moment van de dag weer een plek van iedereen, voor iedereen. ‘Wij verheugen ons erop kennis te maken met onze nieuwe buurtgenoten en hopen dat Felix Meritis ook voor hen weer een plek wordt waar Amsterdammers elkaar ontmoeten en inspireren, ‘ aldus woordvoerders van Amerborgh en De Nieuwe Liefde.

Amerborgh investeert en participeert in veelbelovende (jonge) ondernemingen, vastgoedontwikkeling en activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en entertainment.

 

http://www.amerborgh.com/nl/overname-felix-meritis/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?