BAM realiseert nieuwe hoofdzetel voor AXA Belgium

0

Interbuild nv – werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv, actief in Vlaanderen en Brussel voor utiliteitsbouw- en appartementenprojecten – heeft in combinatie opdracht verworven voor de bouw van de nieuwe hoofdzetel van AXA Belgium. Hiermee is een bouwkundige aanneemsom gemoeid van circa € 40 miljoen, waarvan de helft voor Interbuild. De bouwcombinatie heeft tevens de coördinatie over de installatietechnische werkzaamheden.

Het project AXA-2017 omvat een grondige vernieuwing van de huidige drie AXA-kantoren aan het Troonplein in het centrum van Brussel. Het middelste gebouw wordt volledig afgebroken en opnieuw opgebouwd, waarbij de niveauverschillen tussen de twee flankerende gebouwen worden opgevangen met geïntegreerde hellingen, trappenhuizen en liften.

De gevels zullen bestaan uit een gordijngevel met drie lagen glas, waartegen een diagonaal buizensysteem als decoratie wordt bevestigd. De sokkel van het gebouw wordt bekleed met natuursteen, passend bij de gevel van het aangrenzende historische gebouw.

De twee buitenste kantoren worden gerenoveerd. In het historisch waardevolle gebouw aan de Troonplaats, dat een beschermde status heeft, krijgt het atrium een nieuwe glazen koepel. Het gebouw aan de andere zijde van het bouwblok wordt volledig ontmanteld tot op het skelet en opnieuw ingedeeld. Het atriumdak wordt afgebroken om een open patio te creëren.

Het complex met een totale bovengrondse oppervlakte van 32.800 m² en 15.000 m² ondergrondse oppervlakte verkrijgt de duurzaamheidscertificaten Passief 2015 (bijna energie-neutraal) en BREEAM Excellent. Naar verwachtig wordt het project begin 2017 afgerond.

 

http://www.bam.nl/pers/persberichten/bam-realiseert-nieuwe-hoofdzetel-voor-axa-belgium?vnc=1517d6c6239a1289466acacd96382d20&vnp=0

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?