Zorgcentrum De Klaarbeek opgeleverd

0

Cliënten van Zorgcentrum De Klaarbeek in Epe kunnen sinds eind oktober terecht in een splinternieuw, flexibel gebouw dat toekomstbestendig is. Heijmans ontwikkelde speciaal voor dit gebouw samen met opdrachtgever Woonzorg Nederland het concept Woonzorgflex. De zorg in het woonzorgcentrum zal geboden worden door zorginstelling Viattence. Het project is in mei 2013 gestart. Nu is de nieuwbouw klaar voor gebruik.

Het oude zorgcentrum van De Klaarbeek stamde uit de jaren zeventig en was al enkele jaren dringend aan vervanging toe. De nieuwbouw biedt plaats aan 32 bewoners met een psychogeriatrische aandoening. Deze faciliteit kon tot nu toe niet worden geboden in Epe. Daarnaast zijn er in het woonzorgcentrum 45 ruime tweekamerwoningen, die geschikt zijn voor alle vormen van wonen met zorg. Ook zijn er drie tijdelijke opvangplaatsen.

Flexibel aan te passen
Bijzonder aan het woonzorgcentrum, is dat het flexibel is aan te passen aan mogelijke veranderingen in de samenstelling van de cliëntengroep. Dankzij het drie-in-een concept Woonzorgflex, dat Heijmans samen met Woonzorg Nederland ontwierp, zijn de wooneenheden om te bouwen tot zelfstandig wonen, wonen met zorg of individuele zorgkamers. Doordat installaties en badkamers in elke eenheid op dezelfde plek zijn gesitueerd, zijn deze verbouwingen relatief eenvoudig en goedkoop uit te voeren. Heijmans verwacht dit concept in de toekomst ook op andere locaties te kunnen toepassen.

Design & Construct
Het nieuwe woonzorgcentrum is direct achter het oude centrum gebouwd. De nieuwbouw is volledig door Heijmans gerealiseerd binnen een Design & Construct contract. Heijmans droeg de verantwoordelijkheid voor het gehele traject van ontwerp en uitvoering tot en met de goedkeuring door de brandweer en de bouwbesluittoetsing. Nu wordt gestart met de sloop van het oude centrum.

 

http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/zorgcentrum-de-klaarbeek-opgeleverd/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?