Heijmans breidt Efteling Bosrijk uit

0

Op woensdag 5 november hebben Heijmans en de Efteling in Kaatsheuvel de aannemingsovereenkomst ondertekend voor de uitbreiding van vakantiepark Efteling Bosrijk. De opdracht betreft 51 verblijfsaccommodaties en een uitbreiding van de centrale voorzieningen inclusief onder- en bovengrondse infrastructuur. Hiermee wordt de capaciteit van het vakantiepark vergroot met 400 bedden. Naar verwachting gaan de nieuwe vakantiehuizen in de zomer van 2015 in de verhuur.

51 verblijfsaccommodaties
Efteling Bosrijk grenst aan de zuidkant van het attractiepark en het Efteling Golfpark. Binnen het nieuwe uitbreidingsplan voor Bosrijk worden 38 dorpswoningen, 5 bosvilla’s en 8 groepsaccommodaties aan het bestaande park toegevoegd. De vakantiehuizen variëren van 6 tot en met 12 persoonshuizen. Binnen de centrale voorzieningen worden de keuken, de serre, het restaurant, de kantoren en het huidige parkeerterrein aangepast om aan de hogere bezoekerscapaciteit te kunnen voldoen. Naast de bouwkundige werkzaamheden neemt Heijmans ook de onder- en bovengrondse infrastructuur voor zijn rekening.

Efteling Bosrijk opende eind 2009 haar deuren voor publiek. Heijmans realiseerde toen 125 recreatiehuizen, appartementen, een centrale voorziening en de aanleg van de complete infrastructuur. Efteling Bosrijk is ontworpen in typisch knusse en sprookjesachtige stijl van de Efteling. Na de realisatie van het uitbreidingplan herbergt Efteling Bosrijk straks 1550 bedden.

In juli is al gestart met de aanleg van de ondergrondse infrastructuur en het grondwerk. De bouw van de vakantiehuizen is in september van start gegaan.

 

http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/heijmans-breidt-efteling-bosrijk-uit/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?