DTZ wordt private, onafhankelijke en mondiale vastgoeddienstverlener

0

Bevestiging van afgeronde overname door Consortium TPG & PAG. Klaar voor rol als marktleider in volgende fase van dynamische groei als onderdeel van DTZ.

DTZ, een wereldleider in vastgoeddiensten, bevestigde vandaag dat de overname van DTZ door het private investeringsconsortium van TPG Capital (TPG), PAG Asia Capital (PAG) en Ontario Teachers’ Pension Plan (het Consortium TPG & PAG), is voltooid en dat het bedrijf verder gaat als onafhankelijke, private en mondiale vastgoeddienstverlener.

DTZ blijft zijn activiteiten uitvoeren onder de naam DTZ en met het doorgewinterde team van directieleden. Vanaf maart 2015 is Brett White, voormalig Chief Executive Officer van de CBRE-groep, de eerste fulltime directievoorzitter van de nieuwe onderneming. Tod Lickerman zet zijn huidige taken als Global Chief Executive Officer van DTZ voort en rapporteert dan aan Brett White.
“DTZ heeft nu het onafhankelijke bestuur, de sterke vermogenspositie en de korte marktintroductietijd van een private onderneming, waardoor wij kunnen groeien en op de altijd veranderende behoeften van onze klanten kunnen inspelen,” aldus Tod Lickerman.

“De huidige dynamische marktomstandigheden bieden onze klanten zowel kansen als uitdagingen. DTZ is een progressieve partner die hun behoeften begrijpt en op maat gemaakte oplossingen kan bieden op iedere plek waar zij zaken doen, terwijl het klanten de ervaring biedt van een organisatie die compacter, flexibeler en vasthoudender is.”
“Dankzij de nieuwe kapitaalstructuur en sterke geldschieters, is DTZ nu beter in staat om wereldwijd en in elke belangrijke markt voortdurend te investeren om zijn capaciteiten uit te breiden en klanten een compleet dienstenpakket te bieden.”

Afgelopen september maakte een aan DTZ Investment Holdings gelieerd bedrijf (met steun van het Consortium TPG & PAG) bekend dat het een overeenkomst had gesloten voor de overname van Cassidy Turley, en daarbij van plan was deze in 2015 met de DTZ-onderneming samen te voegen. Naar verwachting is de overname van Cassidy Turley 31 december 2014 afgerond.

De overname van Cassidy Turley is de eerste aanzienlijke investering in de groeistrategie van DTZ, die onmiddellijk een duidelijkere aanwezigheid van het merk en het commerciële vastgoed van DTZ in de VS tot gevolg heeft. De nieuwe onderneming heeft een jaarlijkse omzet van USD 2,9 miljard en meer dan 28.200 werknemers. Zoals al eerder bekendgemaakt, wordt de huidige CEO van Cassidy Turley, Joseph Stettinius Jr., de Chief Executive van Noord- en Zuid-Amerika, rapporterend aan Tod Lickerman. De nieuwe, samengevoegde onderneming gaat in 2015 verder onder de naam DTZ en met een nieuwe visuele merkidentiteit.

Woordvoerder van het Consortium TPG & PAG, Ben Gray van TPG, bevestigde: “Wij zijn verheugd dat de DTZ-transactie is afgerond. Door de sterke bedrijven van DTZ in Azië en Europa, de huidige bedrijven van DTZ in de VS, en de activiteiten van Cassidy Turley als marktleider in de VS te combineren, ontstaat er een mondiale, full-service vastgoeddienstverlener in de top 3 van de sector, geleid door een directieteam van wereldklasse.”

Tod Lickerman: “Onze strategie is niet alleen groter maar juist beter groeien. Dit doen wij door een unieke en progressieve cultuur te bevorderen, en door nieuwe capaciteiten om te zetten in strategische voordelen voor onze klanten en in uitdagende kansen voor onze eigen mensen.”

Jeroen de Bruijn, voorzitter Dagelijks Bestuur DTZ Zadelhoff: “In formeel juridische zin brengt dit voor DTZ Zadelhoff in Nederland geen veranderingen. In commerciële zin des te meer. Het TPG&PAG Consortium heeft een duidelijk groeimodel, waaraan – getuige de acquisitie van het Amerikaanse Cassidy Turley – met daadkracht invulling wordt gegeven. Dit biedt voor DTZ Zadelhoff en haar medewerkers kansen voor verdere groei en ontwikkeling. Onze opdrachtgevers kunnen we nu ook via een sterk internationaal netwerk van dienst zijn.”

 

http://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-nieuwsberichten/2014/q4-2014/nieuwsberichten-uit-het-vierde-kwartaal-van-2014/dtz-wordt-private,-onafhankelijke-en-mondiale-vastgoeddienstverlener?page=1

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?