Colliers verwacht piek in aantal vastgoedbeleggingen in 2015

0

Komend jaar is Nederland één van de belangrijke Europese bestemmingen voor buitenlands kapitaal. Na grote landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk volgt Nederland op een vierde plaats: 9% van de investeerders noemt Nederland als een van de meest aantrekkelijke landen om in te investeren.

Colliers International voorspelt in de EMEA regio een stijging in het aantal vastgoedbeleggingen in 2015, drie kwart van de beleggers in EMEA heeft aangegeven beleggingen in deze regio te willen uitbreiden. Dit blijkt uit de benchmark 2015 Global Investor Sentiment Survey van Colliers International. Het onderzoek toont dat de beleggingsstrategie van 78% van de investeerders uit EMEA is gericht op expansie binnen de regio, een stijging van 17% vergeleken met vorig jaar.

Ruim 600 beleggers, van institutionele partijen tot private equity, uit de regio’s Noord-Amerika, Canada, Latijns Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten hebben Colliers inzicht gegeven in hun wereldwijde en regionale vooruitzichten voor 2015. Het rapport geeft inzicht in een aantal belangrijke mondiale indicatoren zoals het feit dat 30% van de Aziatische beleggers en 28% van de Amerikaanse beleggers aangeven geïnteresseerd te zijn in beleggen binnen de EMEA-regio. Daarnaast geeft 71% van de Canadese beleggers aan graag de komende 12 maanden in EMEA te investeren.

Overigens geldt voor alle respondenten dat het Verenigd Koninkrijk (35%), Duitsland (21%) en Frankrijk (12%) de meest aantrekkelijke landen blijken om te beleggen in vastgoed binnen EMEA.

Download de 2015 Global Investment Sentiment Survey hier.

 

http://www.colliers.com/nl-nl/netherlands/insights/market-news/2014/05-11-2014-colliers-verwacht-piek-in-aantal-vastgoedbeleggingen-in-2015

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?