CFV heft verscherpt toezicht Mitros op

0

Woningcorporatie Mitros uit Utrecht staat niet langer onder verscherpt toezicht bij het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV). In het kader van de jaarlijkse integrale financiële beoordeling die momenteel plaatsvindt en de beoordeling van de maatregelen uit het herstelplan van Mitros, komt CFV tot de conclusie dat de gewenste voortgang is bereikt.

CFV stelde Mitros vorig najaar onder verscherpt toezicht omdat de financieel toezichthouder onvoldoende vertrouwen had in de juistheid en kwaliteit van de aangeleverde toezichtsinformatie en vanwege risico’s met betrekking de draagkracht van het vermogen. Mitros diende vervolgens een herstelplan in dat CFV goedkeurde en de uitvoering ervan monitorde. CFV is positief over de ontwikkeling van de kwaliteit van de financiële informatieverstrekking en verantwoording. Ook leidden de maatregelen tot een voldoende herstel van de vermogenspositie.

Er staan nu nog 12 corporaties onder verscherpt toezicht bij CFV. Kijk hier voor het geactualiseerde overzicht. Alle individuele toezichtbeoordelingen worden medio november openbaar gemaakt.

 

http://www.cfv.nl/nieuws/nieuwsbericht/CFV_heft_verscherpt_toezicht_Mitros_op

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?